5-12-2023

Leer over wind, water en woud tijdens ‘Het Groene Weekend’

Tijdens het laatste weekend van de kerstvakantie, op 6 en 7 januari 2024, organiseert de Lindenberg Het Groene Weekend: voorstellingen en workshops rondom wind, water en woud. Op zaterdag 6 januari start het weekend met de voorstelling Kinderen van het Verdwenen Woud (6+) van Duda Paiva Company. Op zondag 7 januari wordt het weekend afgesloten met de voorstelling Topsy Turvy (4+) van NeverLike / Keren Levi. Beide dagen zijn er gratis workshops rondom de voorstellingen.  

Programma zaterdag 6 januari 2024
In de voorstelling Kinderen van het Verdwenen Woud (6+) van Duda Paiva Company worden vergeten dieren tot leven gebracht in een betoverende schuimrubberwereld. De stad komt steeds dichter bij  het magische Braziliaanse regenwoud. Maar de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en vooral de ondeugende Curupira laten zich niet zomaar omsingelen.

Vanaf een uur voor en een uur na de voorstelling kunnen kinderen gratis deelnemen aan de workshop: bouw je eigen windmolen. Windenergie is niet meer weg te denken uit deze tijd, maar hoe wordt eigenlijk een goede windmolen gemaakt? In deze workshop bouwen kinderen hun eigen windmolen die wordt verbonden met een led-lampje. Als alles met elkaar is verbonden en de windmolen draait gaat het licht branden.

Programma zondag 7 januari 2024
In de dansvoorstelling Topsy Turvy (4+) van NeverLike / Keren Levi scheppen twee dansers een wereld op z’n kop. De dansers en het publiek reizen samen door de bergen, zwemmen in de zee, vliegen met de ganzen en trotseren allerlei gevaren. De echte 3D-wereld en de platte 2D-wereld van het digitale scherm komen op bijzondere wijze samen.

Vanaf een uur voor en een uur na de voorstelling kunnen kinderen gratis deelnemen aan de workshop: waterabsorptiebaan maken. Hoe gaan we slim om met water? Tijdens deze workshop gaan kinderen nadenken over een manier om water te vertragen met het maken van een heuse waterbaan. Ze ontdekken welke materialen water kunnen absorberen en hoe een opslagplaats voor water gemaakt kan worden, zodat het riool (de opvangbak) langzaam gevuld wordt.

Beide workshops worden verzorgd door Studio Xplosief i.s.m. Lindenberg Kunst en Technologie.

Kaartjes voor Het Groene Weekend koop je hier.