1-11-2022

Workshops Marikenhuis 

 

Kunstvakdocenten van de Lindenberg verzorgen dit najaar opnieuw een aantal workshops voor gasten van het Marikenhuis. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen geraakt door kanker, en vinden plaats in het Marikenhuis. 

Wat is het Marikenhuis? 

Het Marikenhuis in Nijmegen is een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker, voor (ex-) patiënten en hun naasten. Laagdrempeligheid is hun motto, dus loop gerust eens binnen voor een praatje of een luisterend oor bij een kop koffie of thee. 

 

Workshop Dansexpressie 


Dinsdag 15 november 2022 | 11.00-12.30 uur | door Carla Hamel 
Dansexpressie is een dansvorm die uitgaat van je eigen bewegingen in plaats van voorgeschreven danspatronen. Het is juist die eigenheid van beweging waar het om gaat en die het zo mooi maakt. 

Aan de hand van wat opdrachten die ik zal geven en waarbij ik me afstem op de groep zal jouw dans zich ontvouwen vanuit jouw persoonlijke mogelijkheden en beleving op dat moment. 

Ik werk vanuit een lichaamsvriendelijke benadering van dans en start met een rustige opwarming waarin aandacht voor jouw lichaam als dans-instrument. 

Ik zou nog willen toevoegen dat het ook mogelijk is in deze workshop om af en toe even te gaan zitten/liggen. Je zou ook de workshop kunnen volgen terwijl je bijvoorbeeld zit op een stoel. De beperking brengt soms juist schoonheid in dans. Voel je vrij daarin. 

Workshop Kerstkaarten tekenen 


vrijdag 25 november 11.00-12.30 uur | Marjolein Leinweber 

In deze workshop maak je de mooiste Kerstkaarten. Je leert verschillende tekentechnieken en krijgt tips & tricks. Een beetje handlettering, een beetje zentangle, aquarelleren met waterverf en natuurlijk ook een beetje van jezelf. Wij verzorgen de materialen, trek kleren aan waar een spatje verf op mag komen. Na afloop neem je je setje zelfgetekende kaarten mee naar huis. 

Wil je meedoen met een van de workshops? 

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar eveline.ros@marikenhuis.nl onder vermelding van de naam van de workshop. 

Zie ook het artikel in De Brug: https://www.brugnijmegen.nl/nieuws/algemeen/151618/creatieve-workshops-in-het-marikenhuis