LEF 2023 - Productieklas - Interview Sjoerd Los

Op vrijdag 14 april interviewden de leerlingen van de productieklas iemand die normaal zelf altijd de vragen stelt. Sjoerd Los is marketing- en communicatiemedewerker voor de afdeling Lindenberg op School. Hij zorgt voor de communicatie rondom LEF. De leerlingen van de productieklas hadden een heleboel leuke vragen voor hem bedacht.

Waarom werk je voor LEF?

Ik doe marketing en communicatie bij de Lindenberg, voor de afdeling Lindenberg op School. Mijn werk gaat over alle dingen die wij op scholen en met scholen doen, dus ook LEF.

Een deel van mijn baan is dat ik me met projecten zoals LEF bezighoud. Daar laat ik dan bijvoorbeeld foto’s en video’s van maken. Dit doe ik ook voor andere projecten, zoals Voordrachtfestival en Art Battle.

Wat ik eigenlijk de hele tijd doe is verhalen vertellen. En het verhaal van LEF verdient het om goed verteld te worden! En dat doe ik graag.

Wat vind je leuk aan LEF?

Ik vind heel veel dingen leuk aan LEF! Sowieso alle kinderen die meedoen, maar ook alle docenten. Het is tof om te zien dat iedereen het leuk vindt om aan LEF mee te werken.

Het allermooiste aan LEF vind ik om bij de voorstelling te zien en te horen hoe trots alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in de zaal op jullie zijn.

Wat wil je met LEF bereiken?

LEF is een heel mooi project waarbij jullie kunnen voelen hoe het is om in een theater te zijn en te werken. Ik vind kunst en dingen maken heel erg belangrijk omdat je daardoor vaak beter voelt en jezelf beter leert kennen.

Door LEF kunnen we heel veel kinderen laten zien hoe leuk het is om iets te maken en op het podium te staan. En wat er allemaal voor nodig is om een voorstelling op het podium te krijgen.

Wat vind je leuk aan marketing en communicatie?

Ik ben echt een verhalenverteller, dus ik praat altijd veel met iedereen. Ik hou heel erg van mensen, en elk mens heeft een interessant verhaal in zich. Door met mensen te praten kun je dat verhaal eruit halen en laten zien aan de wereld. Ik laat graag zien hoe mooi het is om te leven en hoe mooi mensen kunnen zijn.

Marketing en communicatie kan je overal doen, maar ik ben blij dat ik bij de Lindenberg mag doen. Want wat de Lindenberg doet en maakt vind ik heel erg goed, dus het is leuk om daarover te vertellen en wat we doen te ‘verkopen’.

Wat was je droom als kind?

Ik wilde altijd journalist worden. En nou ben ik het! Dus ik ben eigenlijk mijn droom aan het leven. Ik hield altijd heel veel van boeken lezen en verhalen schrijven. Toen had ik bedacht dat ik journalist wilde worden. En nu ben ik dat voor de Lindenberg.

Hoe lang werk je bij LEF?

Ik werk sinds 2019 bij de Lindenberg, dus vier jaar nu. Maar in het eerste jaar was LEF al bijna begonnen toen ik er kwam werken, dus toen heb ik het wel meegemaakt maar niet zoveel voor gedaan. En de twee jaar daarna was er corona, dus toen ging LEF niet door.

Vorig jaar, in 2022, was mijn eerste echte LEF die ik helemaal heb meegemaakt. Toen was ik bij de repetities en de voorstelling, en heb ik met veel van de mensen gepraat die LEF maken. Dus ik heb eigenlijk pas één LEF echt meegemaakt.

Hoe kwam je erachter dat je marketing en communicatie leuk vond?

Ik heb altijd al veel van taal gehouden. Schrijven en lezen vond ik leuk op de basisschool. Ik las bijna alle boeken uit de bibliotheek. Ik haalde elke week wel drie boeken, en ik las vooral heel veel. Daardoor wist ik dat ik iets met taal wilde doen.

Wat is je lievelingsnummer van LEF?

‘Wij hebben zeven kleuren LEF’, het eindlied! Vorig jaar heb ik een film laten maken van LEF, en achteraf sprak ik met de filmmaker over hoe het was geweest. En we hadden allebei datzelfde liedje nog steeds in ons hoofd toen LEF afgelopen was! Zeker net na LEF zat het de hele tijd in mijn hoofd. Ik denk dat het zal voor altijd in mijn hoofd zal blijven zitten.

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

En wat is je lievelingsnummer aller tijden?

Wat een moeilijke vraag! Ik hou dus van heel veel muziek. Ik draai muziek als DJ in mijn eigen radioshow, en maak zelf ook muziek. Maar als ik nu in mijn telefoon kijk naar het liedje dat ik het meest geluisterd heb is dat ‘Yo Wé’ van Dowdelin, een Franse band.

Wilde je ooit meedoen aan LEF?

Ik had dat heel graag gewild. Ik heb in Utrecht op de basisschool gezeten, en toen bestonden dit soort dingen nog niet. Ik heb wel met de musical van school meegedaan. Maar ik had heel graag aan LEF mee willen doen. Ik ben altijd een beetje jaloers als ik zie wat kinderen van nu kunnen doen. Als ik zie wat we allemaal doen voor kinderen, ook op de middelbare school, had ik dat ook heel graag willen doen. Maar nu ben ik te oud ;)

Heb je nog andere hobby’s?

Heel veel! Ik maak graag muziek, als DJ met platen, op de computer en met apparaten. Verder schilder ik wel eens en ik maak collages. En ik zit op bowlen. Ik doe ook aan hardlopen, en loop dan lange afstanden zoals de marathon. Ik lees en schrijf ook graag.

Wat is je levensmotto?

Het glas is halfvol! Ik probeer altijd positief te denken en mijn gevoel te volgen.

Vond je het interview leuk?

Heel leuk! Dank jullie wel! Ik stel natuurlijk vaak andere mensen vragen, en het is leuk om nu een keer zelf de vragen te krijgen van jullie.