NSG Groenewoud: Project Kunst-Werk

VMBO-T en HAVO-leerlingen van NSG Groenewoud beginnen vanaf 2021 met 'Project Kunst-Werk'. Dit is een samenwerking met Oddstream, het platform voor kunst en technologie van de Lindenberg. 

Centraal staat het makerschap onder eigen regie. Door leerlingen vanaf de brugklas breed op te leiden komen jongeren dichterbij hun eigen talenten en interesses. In hun eindexamenjaar maken leerlingen met deze kennis een creatief profielwerkstuk.

Workshops bij Oddstream

In het project gaan VMBO-T en HAVO-leerlingen van NSG Groenewoud in een aantal workshops over verschillende onderwerpen aan de slag in studio van Oddstream in de Lindenberg.

In klas 1 maken ze o.a. kennis met Virtual Reality, videomapping en robotica. In klas 2 specialiseren ze zich in een van deze onderwerpen, en sluiten halverwege het jaar af met een expositie van hun werk.

Bèta- en kunstvakken verbonden

Doel van dit project is om op een duurzame wijze bèta-vakken en kunstvakken met elkaar te verbinden. Er doen 120 leerlingen uit 4 klassen van NSG Groenewoud mee aan Project Kunst-Werk.

Het project is in schooljaar 20-21 van start gegaan en wordt in schooljaar 21-22 voortgezet. Het wordt mede gerealiseerd vanuit de subsidie 'Versterking Cultuureducatie VMBO' van het Fonds voor Culltuurparticipatie.

Impressie van de workshops bij Oddstream

Op dinsdag 6 juli maakte onze fotograaf Dennis Vloedmans een beeldverslag van de eerste sessies van Project Kunst-Werk die plaatsvonden in Studio Oddstream. Bekijk de foto's hieronder.

Dit artikel stond ook in de nieuwsbrief van Lindenberg op School. Schrijf je in!

E-mailadres
De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.