NSG Groenewoud: Project Kunst-Werk

VMBO-T en HAVO-leerlingen van NSG Groenewoud beginnen vanaf 2021 met 'Project Kunst-Werk'. Dit is een samenwerking met Oddstream, het platform voor kunst en technologie van de Lindenberg. 

Centraal staat het makerschap onder eigen regie. Door leerlingen vanaf de brugklas breed op te leiden komen jongeren dichterbij hun eigen talenten en interesses. In hun eindexamenjaar maken leerlingen met deze kennis een creatief profielwerkstuk.

Workshops bij Oddstream

In het project gaan VMBO-T en HAVO-leerlingen van NSG Groenewoud in een aantal workshops over verschillende onderwerpen aan de slag in studio van Oddstream in de Lindenberg.

In klas 1 maken ze o.a. kennis met Virtual Reality, videomapping en robotica. In klas 2 specialiseren ze zich in een van deze onderwerpen, en sluiten halverwege het jaar af met een expositie van hun werk.

Bèta- en kunstvakken verbonden

Doel van dit project is om op een duurzame wijze bèta-vakken en kunstvakken met elkaar te verbinden. Er doen 120 leerlingen uit 4 klassen van NSG Groenewoud mee aan Project Kunst-Werk.

Het project is in schooljaar 20-21 van start gegaan en wordt in schooljaar 21-22 voortgezet. Het wordt mede gerealiseerd vanuit de subsidie 'Versterking Cultuureducatie VMBO' van het Fonds voor Culltuurparticipatie.

Impressie van de workshops bij Oddstream

Op dinsdag 6 juli maakte onze fotograaf Dennis Vloedmans een beeldverslag van de eerste sessies van Project Kunst-Werk die plaatsvonden in Studio Oddstream. Bekijk de foto's hieronder.

Afsluitende workshopdag op de NSG Groenewoud

Op 11 februari 2022 vond op de NSG Groenewoud de afsluiting plaats van de eerste ronde van Project Kunst-Werk. Het traject liep van juni 2021 tot en met deze dag in februari.

Leerlingen volgden in de eerste fase in juni 2021 allerlei creatieve workshops, kregen in oktober 2021 een masterclass en rondden het project af in februari 2022.

Creatieve workshops door de hele school

De hele school krioelde die dag van de creatieve activiteit. Er worden allerlei workshops in verschillende disciplines gegeven in het gebouw: van djembéles tot hiphopdans, van werken aan een gezamenlijk schilderkunstwerk tot aan stage fight dramales.

Vanuit de Lindenberg was Oddstream aanwezig op de NSG Groenewoud, met workshops creatieve technologie. Leerlingen konden meedoen aan workshops robotica, stop-motion animaties en videomapping.

 

Workshops Oddstream

De workshops van Oddstream werden gegeven door drie kunstvakdocenten van Lindenberg op School: Inti Mego (stop-motion animaties), Sven Ebens (robotica) en Luc Dirks (videomapping). 

Voor robotica was de opdracht voor de leerlingen om een interactieve, bewegende installatie te maken. Tijdens deze laatste workshop rondden de leerlingen hun eerder gemaakte werkstukken af.

In de eindopdracht voor de workshop videomapping werden stop-motion en videomapping gecombineerd. De leerlingen hadden als opdracht om hun zelfgemaakte animatie te projecteren op verschillende objecten.

Dit artikel stond ook in de nieuwsbrief van Lindenberg op School. Schrijf je in!

E-mailadres