Kinderbevrijdingsfestival

Kinderbevrijdingsfestival 2020

dinsdag
05 mei

aanvang om 13:30

Diverse locaties

Jeugd

« vorige

Over deze voorstelling

Kom naar de Lindenberg en vier de vrijheid! In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Alle reden dus voor een groot Vrijheidsfeest. Voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar organiseert de Lindenberg in opdracht van het 4 & 5 Mei Comité een feestje. Tussen 13.30 – 17.00 uur, gratis of tegen een kleine entree, een keur van voorstellingen en doe-activiteiten. De formule is traditie, de inhoud verandert wel.

Het totaalprogramma wordt in april 2020 bekend op deze website. Maar om vast een tipje van de sluier te lichten:

Poppentheater Max Verstappen - Baas Boven Baas

Dat is gek! De bevers willen ineens de baas zijn in het bos. Mevrouw Uil mag niet eens meer takjes sprokkelen voor haar nest. Mevrouw Uil en haar vrienden Mier en Konijn laten het er niet bij zitten. Mier gaat naar de Beverdam om de Beverbaas te stoppen. Maar gaat dat lukken? Of worden de bevers echt de baas? Een spannend, humoristisch én leerzaam verhaal over helden, dappere daden en opkomen voor wie je lief is, met een knipoog naar de Tweede Wereldoorlog. Het betreft een kindervoorstelling gemaakt in opdracht van het Platform WO2.

De Stokerij - Oorlog, stel je voor dat het hier is (10+)

Stel je voor: het wordt oorlog in Nederland. Hoe zouden wij zijn als we moesten vluchten voor bommen en raketten? Als de EU uit elkaar valt en Nederland oorlog voert met Frankrijk, Griekenland en Spanje? Wat als wij moeten vluchten naar Noord-Afrika of het Verre Oosten? Hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen en hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Als je blauwe ogen je altijd verraden als “nieuwkomer”?

Op dit moment zijn er 50 miljoen mensen op de wereld op de vlucht, binnen en buiten hun land van herkomst. Nog meer dan tijdens de Tweede Wereldoorlog! En ze komen ook naar Nederland om te schuilen. Maar wat als die situatie precies omgekeerd zou zijn? Schrijfster Janne Teller (Denemarken) verandert met dat gedachte-experiment het perspectief en maakt een emotionele reis die we hopelijk nooit zullen ervaren.

Deze voorstelling (gemaakt en gespeeld door Anne Rats) maakt het mogelijk om, in de intimiteit van de speelruimte, dingen te begrijpen die anders in het nieuws cijfers en statistieken zouden blijven.

Normaal € 0,00

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.