Wabi Sabi | Het Houten Huis

TERECHT

woensdag
18 sep

aanvang om 20:00

Lindenbergzaal

Theater

Bestellen
« vorige

Over deze voorstelling

Bruisende mix van dans, tekst en livemuziek over ons strafrechtsysteem. 

lees meer

In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank, waar rechters, verdachten, slachtoffers en experts worstelen om hun menselijkheid te behouden. Het publiek ziet het onderscheid tussen alle betrokkenen echter steeds verder vervagen. 

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, tekst en livemuziek, gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen. Maarten Smit (Wabi Sabi Theater) interviewde verschillende mensen - van daders tot gevangenisdirecteur - over ons strafrechtssysteem. Wat is de impact van proces, straf en detentie en de terugkeer in de samenleving?

concept en regie: Maarten Smit | tekst: Wessel de Vries en Maarten Smit | muziek & compositie: Martin Franke | dans & spel: Amber Veltman, Juersson Hermanus en Martin Franke | decor: Douwe Hibma | kostuums: Freja Roelofs | lichtontwerp: Desirée van Gelderen | dramaturgie Marc Maris en Elien van den Hoek 

www.wabisabitheater.nlwww.hethoutenhuis.org 

Theatertip van onze programmeur Arianne

“Ik heb deze voorstelling vorig jaar gezien op Oerol en was er toen erg door geraakt. Het is een hele mooie muzikale voorstelling, waarin dans en live muziek met elkaar versmelten. Maar het heeft ook een actuele en relevante thematiek over wanneer je een dader bent en wanneer slachtoffer. En hoe we in de maatschappij omgaan met (ex) gedetineerden en hoe dat je leven tekent. Dat alles wordt op een hele mooie manier invoelbaar gemaakt.” 

Kortingen

Voor studenten, CJP-pashouders, cursisten en 65+'ers zijn er kortingen op voorstellingen. Met de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen kan je gratis naar voorstellingen. Lees meer.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.com. Meer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 20,50 / CJP € 19,00 / 65+ € 19,00 / Student € 19,00 / Cursist € 18,50

Wabi Sabi | Het Houten Huis - TERECHT
Vanaf € 18,50
Bestellen