Visie en missie

Wat wil de Lindenberg bereiken

De Lindenberg verbindt de mensen uit Nijmegen en omgeving door ervoor te zorgen dat zij in aanraking kunnen komen met kunst en cultuur. Door het actief beoefenen van een kunstvorm of door kunstzinnige en culturele activiteiten te bezoeken.

Onze visie

De Lindenberg is het Nijmeegse huis voor de kunsten waar alles kan. Kunst en cultuur kennen geen grenzen. De Lindenberg komt, waar mogelijk, aan deze onbegrensde wereld tegemoet door ruimte te bieden aan nieuwe initiatieven en open te staan voor creatieve ideeën. We willen midden in de samenleving staan en iedereen in aanraking brengen met kunst en cultuur, ook zij die daarmee niet zijn opgegroeid. We hebben de overtuiging dat kunst en cultuur een belangrijke bijdrage levert aan de sociale en praktische vaardigheden van mensen en hun persoonlijke ontwikkeling.

Kunst en cultuur leert mensen waarnemen, creatief denken en handelen. Het is een manier om betekenis te geven én te ontlenen aan de omgeving. De Lindenberg verbindt mensen door middel van kunst en cultuur. We zien het als onze taak om mensen te laten genieten van al het moois dat gemaakt wordt door zowel amateurs als professionele kunstenaars. We streven ernaar om een zo divers mogelijk kunst- en cultuuraanbod te creëren.

Onze missie

De Lindenberg zorgt ervoor dat alle mensen uit Nijmegen en omgeving een culturele loopbaan kunnen bewandelen, zowel door het actief beoefenen van een kunstvorm als door het bezoeken van kunst en cultuur. We bieden ruimte aan alle niveaus: van de beginnende amateur tot de professional door middel van cursussen, voorstellingen en exposities. We realiseren cultuureducatie in basis- en voortgezet onderwijs, kunstprojecten in wijken en eigen producties. We bieden continuïteit, diversiteit, kwaliteit en samenhang in de keten van kennismaken-leren-presenteren-beoefenen.

Soms zijn we uitvoerder. We concentreren ons dan op wat anderen laten liggen, of op aanbod waarin wij onderscheidend kunnen zijn. Soms zijn we aannemer. We maken dan een aantrekkelijke combinatie van wat anderen (en wij) te bieden hebben. We 'verknopen' het culturele aanbod in de stad, zodanig dat er voor verschillende doelgroepen een doorgaande route ontstaat. We zijn altijd een culturele ondernemer die initiatieven neemt, kansen benut en zoekt naar spannende combinaties.

 

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.