Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Acteren volgens methode Meisner
€ 189,-
Bekijk opties

Acteren volgens methode Meisner

Icon/Docent Docent(en): Mariska Petrovic

Icon/Lessen Aantal: 8 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 nov 2023 of 31 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

In de cursus 'Acteren volgens Meisner' maak je in acht lessen kennis met deze authentieke acteermethode. De repetitie-oefening, de onafhankelijke activiteit en de klop aan de deur zeggen je nu misschien nog niks, maar na deze cursus is de kans groot dat het je nieuwsgierigheid heeft gewekt en dat je er meer van wil!  

Wat is er dan zo uniek aan de Meisner-techniek? De methode is stap voor stap opgebouwd en reikt je concrete handvatten aan voor acteren. Je werkt ‘vanuit de ander’ en begint met aandachtig luisteren en waarheidsgetrouw reageren. Je wordt uitgenodigd om ‘in de verbeelding te stappen’ en te handelen vanuit de denkbeeldige omstandigheden. De Meisner-techniek staat ook wel bekend als ‘Theaters best kept secret’. Of zoals Sanford Meisner zelf zei: “Acteren is echt handelen in de verbeelde omstandigheden”. 

Lees meer

Voor wie? 

Om kennis te maken met de acttermethode hoef je geen ervaring met theater te hebben, maar ook als je al veel ervaring hebt op het gebied van spel en theater zul je gegarandeerd worden verrast! De cursus is ook erg geschikt voor (musical) zangers. Draag makkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. 

Wie geeft er les?

Mariska Petrovic

Mariska is actrice, muzikante en theatermaker. In 2002 studeerde ze af aan Fontys Musicaltheater. Na haar studie verdiepte ze zich in diverse acteermethodes zoals Joe Weston, acteren voor de camera bij de Trap in Amsterdam en recent voltooide ze de Meisner Toneelacademie van Paul Dekker. Mariska speelde enkele gastrollen voor televisie en werkt momenteel aan een eigen solo-voorstelling genaamd Dollywood.

Als ZZP’er werkt Mariska sinds 2006 met veel plezier voor de Lindenberg: van het geven van muzieklessen in het (speciaal) onderwijs tot musical- en flamencolessen voor kinderen of het verzorgen van wekelijkse optredens in het Radboud ziekenhuis. 

Mariska zet deelnemers graag in hun kracht. De sfeer in de les is belangrijk zodat cursisten zich op hun gemak voelen bij Mariska en elkaar. Vanuit haar achtergrond als danseres werkt ze vaak lichaamsgericht en biedt ze tools om goed in contact te komen met jezelf.

 

Mariska is actrice, muzikante en theatermaker. In 2002 studeerde ze af aan Fontys Musicaltheater.…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps