Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Art kids: beeldende technieken 6-9 jaar
€ 179,-
Bekijk opties

Art kids: beeldende technieken 6-9 jaar

Icon/Docent Docent(en): Esther van Casteren , Marjolein Leinweber

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 08 feb 2023, 10 feb 2023 of 11 feb 2023

Icon/Datum Lesdag: woensdag , vrijdag , zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 9 jaar

Icon/Locatie Locatie: Aldenhof , Lent , Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Atelier voor kinderen

Alle kunst begint met een goed idee, en dan: een heel goed plan. Want hoe maak je nou eigenlijk een mooi kunstwerk van jouw idee? Dat leer je bij Art Kids. We gaan aan de slag met verschillende technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren, timmeren, druktechnieken, noem maar op.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Werken binnen thema

Je leert hoe je je fantasie de vrije loop kan laten binnen thema's als insecten, mummies, fantasiebeesten, of iets helemaal anders!

Voor creatieve kinderen

Art Kids is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Aan het einde van het jaar bewonderen we elkaars kunstwerken in een presentatie aan de ouders of een expositie. In de les draag je kleren die vies mogen worden (je krijgt ook een schort aan).

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je bijvoorbeeld verder gaan met de cursus tekenen/schilderen 7-12 jaar, Creatief met Technologie 7-10 jaar of, als je al (bijna) 10 jaar bent, de brede beeldende cursus Young Arts 10-14 jaar of het Mode- en Textielatelier 10-14 jaar.

Wie geeft er les?

Esther van Casteren

Esther studeerde in 2012 af aan de Nieuwe Academie in Utrecht. Als beeldend kunstenaar houdt ze zich bezig met animatie, maakt ze tekeningen en ruimtelijk werk. Als docent schept ze graag een inspirerende omgeving of uitdagende opdracht waarin je uitgenodigd wordt te ontdekken. Het ontdekken en onderzoeken van materialen en technieken, het verkennen van een onderwerp, maar vooral ook het ontdekken van je eigen verbeelding en creativiteit.

www.esthervancasteren.nl

Esther studeerde in 2012 af aan de Nieuwe Academie in Utrecht. Als beeldend kunstenaar houdt ze…

Lees meer

Marjolein Leinweber

Marjolein volgde de ​TeHaTex-lerarenopleiding richting tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen en behaalde daarna haar eerstegraads bevoegdheid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds die tijd geeft Marjolein cursussen en workshops tekenen, textiel en beeldende vorming op diverse scholen en bij de Lindenberg. Inspiratie, spelen met materialen en fantasie van de cursist staan voorop in haar lessen. Maar ook veelzijdige vakkennis en het altijd nieuwsgierig zijn naar verschillende technieken. Eeuwenoude of juist nieuwe technieken, ambachtelijke of retro. Of technieken van andere culturen. En hoe kom je dan van een idee tot een mooi werk? Leuk om samen te kijken hoe je net weer dat stapje verder kunt komen in de kunst die je maakt. Naast het lesgeven maakt Marjolein ook eigen werk in haar atelier aan huis op het gebied van textiel en grafiek."

Marjolein volgde de ​TeHaTex-lerarenopleiding richting tekenen en textiele werkvormen in Nijmegen…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps