Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Band: World fiddle band
€ 225,-
Bekijk opties

Band: World fiddle band

Icon/Docent Docent(en): Tessa Zoutendijk

Icon/Lessen Aantal: 16 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep of 09 feb

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Lent

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Een akoestische muziekgroep met diverse (folk)instrumenten als accordeon, gitaar, mandoline, bouzouki, viool, klarinet, bas, zang, percussie, etc. 

Lees meer

Wat gaan we doen?

We spelen muziek uit alle windstreken (Van Ierland tot Zweden, Roemenië tot Italie) en we spelen voornamelijk uit het hoofd. Er is veel aandacht voor echt luisteren naar elkaar en de vraag wat samenspel tot een echt lekker klinkend geheel maakt. We maken eigen arrangementen en er zijn een aantal uitvoeringen per jaar. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng.

Voor wie

Deze band is voor gemiddeld gevorderden (B,C) folkminnende muzikanten in spe. Je weet de noten op je instrument te vinden, eventueel te benoemen en hebt enige kennis van de akkoordenleer. Je kunt een kort melodisch fragment op gehoor naspelen (melodie instrumenten). Je kunt akkoordsymbolen lezen en vertalen naar je instrument (harmonie instrumenten). Voor violisten, gitaristen, accordeonisten, cellisten, zangers... alles wat akoestisch is.

Doorstroommogelijkheden

Je wordt in contact gebracht met andere akoestische folkspelers. Je wordt onderdeel van een folkscene. Ook de link naar dans (balfolk) wordt niet geschuwd. Het is een goede voorbereiding of aanvulling op spelen op folksessies in Nederland of daarbuiten.

Wie geeft er les?

Tessa Zoutendijk

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde 'Viool Jazz en Pop' aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Michael Gustorff. Bij Tessa kan je terecht met vragen over viool in de geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, jazz- en popmuziek. Hoe kan je de viool als instrument inzetten? Als melodie-instrument en ook als begeleidingsinstrument. Wat komt er allemaal kijken bij improviseren en soleren? Hoe bouw je een solo op? Hoe kan je in een band functioneren? Wat heb je nodig aan elementen of effecten? Je kunt je harmonisch denken verder ontwikkelen. Je leert in akkoorden denken. Je leert zelf stukken maken.

 

Voor meer informatie zie: www.tessazoutendijk.nl

Tessa Zoutendijk is violist en improvisator. En moeder van twee kleine kinderen.

Ze studeerde…

Lees meer

Locaties

Voorzieningenhart De Ster (Nijmegen Noord)

Queensstraat 37 B,
6663 HA Nijmegen, Google maps