Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Basiscursus toneel (A,B)
€ 249,-
Bekijk opties

Basiscursus toneel (A,B)

Icon/Docent Docent(en): Ditte Blitz

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 20 sep of 07 feb

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Een aantal heerlijke acteerlessen waarin we veel gaan doen. Je oefent met elementaire vaardigheden zoals: hoe speel je geloofwaardig een rol, emoties, wat is spelaanbod en hoe zet je dat in, hoe werk je samen naar een mooie scene toe, stemgebruik, overtuigend en geloofwaardig overkomen op toneel en nog veel meer.

Lees meer

Wat gaan we doen?

We werken vanuit verschillende uitgangspunten om tot mooie, leuke, gekke, ontroerende indrukwekkende of komische scenes te komen. Zo maak je kennis met verschillende vormen van toneel.

Soms werken we vanuit bestaande toneelteksten. Hoe komt een tekst tot leven? En hoe wordt deze meer dan het opzeggen van de regels die er staan? Hoe neem je je publiek mee in de illusie van jouw spel en wordt het geloofwaardig? Een andere keer gaan we kijken hoe je vanuit improvisatie tot mooie toneelscènes kan komen. Het ontstaat op de vloer en toch lijkt het alsof er jaren voorbereiding in zit. Wat zijn de tools voor deze magie?

Teksten zijn uitgangspunt en uit hoofd leren is niet noodzakelijk (het mag natuurlijk wel).

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is zowel voor volwassenen die al enige ervaring hebben als volwassenen die weinig tot geen ervaring hebben maar het leuk lijkt om de basis van toneel te leren of te leren kennen. We maken er elke les een fijne avond van en jouw mening en inbreng doen ertoe. We leren van elkaar door te kijken en te spelen. Gaandeweg ontdek je als vanzelf welke toneelvorm jou meeste aanspreekt.

Wie geeft er les?

Ditte Blitz

Ditte Blitz is actrice, regisseuse, trainster en docent. In 1997 studeerde zij af aan de Toneelacademie Maastricht. Ditte heeft zich zowel ontwikkeld in improvisatie als teksttoneel. Zo is ze improvisatiespeelster -en docent bij diverse improvisatiegroepen én heeft ze haar sporen verdiend in het lesgeven, spelen en regisseren van teksttoneel. Daarnaast heeft ze haar eigen theatergroep Voyage waarmee ze met veel plezier diverse stukken op de planken brengt.

Haar kracht is haar enthousiasme, betrokkenheid en jarenlange ervaring. Humor met inhoud zijn haar sleutelwoorden. Ze houdt van tragikomische elementen.

Ditte Blitz is actrice, regisseuse, trainster en docent. In 1997 studeerde zij af aan de…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps