Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

contrabasles klassiek volwassenen
Vanaf € 21,-
Bekijk opties

Contrabasles klassiek volwassenen

Icon/Docent Docent(en): Jeroen Aerts

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Proefles, Individuele les, Knipkaart

Icon/Leeftijd Leeftijd: 19 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een contrabas eigenlijk?

De contrabas is een veelzijdig instrument dat zich leent voor vele muziekstijlen. Je kunt erop strijken met een strijkstok, maar ‘m ook bespelen door te plukken met je vingers. Klassiek en jazz zijn de basisstijlen, maar ook daarbuiten wordt de contrabas veel gebruikt voor het neerleggen van het fundament waar de rest van de instrumenten op kunnen bouwen.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat heb je nodig voor contrabasles

Je hebt thuis een contrabas nodig om te kunnen oefenen. Die kun je aanschaffen of huren. Daarbij heb je nodig: een hoes om je instrument te vervoeren, een Franse strijkstok, contrabashars, een plankje of riem, een lessenaar, een lesmethode (in overleg met je docent) en een stemapparaat.

Muziekles bij de Lindenberg

Muziekles bij de Lindenberg wordt afgestemd op leerling en docent. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past voor de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen.

Meer dan alleen de techniek

Om het instrument goed te leren beheersen, werken we in de lessen aan technische vaardigheden, maar ook aan gehoor, creativiteit en lezen. Met alle instrumenten kun je in principe samenspelen met andere instrumenten in een band of orkest, maar ieder instrument heeft zijn eigen functie en geluid in het samenspel. 

Wie geeft er les?

Jeroen Aerts

In december 2013 studeerde Jeroen Aerts af aan het Conservatorium in Den Haag als muziekdocent, met het instrument klassiek contrabas. Hij volgde o.a. les bij Chris Heilbron en Jean-Paul Everts. Sindsdien geeft hij muziekles op verschillende scholen in het basis- en voortgezet onderwijs en begeleidt hij buitenschoolse muzikale projecten.

Jeroen werkt sinds 2014 ook op de Lindenberg als docent. Muziek beleven, of je nu zingt, speelt of luistert, staat voor hem centraal. Inspiratie leren halen uit een klein motiefje, een melodietje of een akkoordwisseling, en dit gebruiken in het grotere muzikale geheel.

 

www.jeroenaerts.nl

In december 2013 studeerde Jeroen Aerts af aan het Conservatorium in Den Haag als muziekdocent,…

Lees meer

Lesvormen

Je kan op verschillende manieren les op jouw instrument volgen bij de Lindenberg.

Proefles

Een eenmalige muziekles van 30 minuten bij een docent, om uit te proberen of je meer lessen in dit instrument of zangles wilt gaan volgen bij de Lindenberg.

Individuele les

Bij individuele muziekles krijg je in je eentje les, op een dag en tijdstip die je met de docent afspreekt. Vanaf 11 jaar kan je kiezen of je iedere week een individuele les wilt volgen, of één keer in de twee weken. Voor kinderen die net beginnen met muziekles (van 6 t/m 10 jaar) adviseren wij een wekelijkse les in verband met hun leerproces en is een tweewekelijkse les geen vast onderdeel van ons lesprogramma. Individuele lessen duren 25 of 30 minuten, afhankelijk van je leeftijd en lespakket.

Knipkaart

Je koopt een knipkaart voor vijf of tien lessen van 30 minuten, en zet deze kaart – in overleg met de docent - in op een moment dat het jou uitkomt.

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps