Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Creatief met technologie 7-10 jaar (i.s.m. Oddstream)
€ 179,-
Bekijk opties

Creatief met technologie 7-10 jaar (i.s.m. Oddstream)

Icon/Docent Docent(en): Chris Eggermont

Icon/Lessen Aantal: 12 lessen

Icon/Datum Startdatum: 31 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 7 - 10 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Moderne technologieën

De laatste jaren zijn verschillende moderne technologieën steeds toegankelijker geworden. Denk maar aan lasersnijmachines, 3D-printers, virtual reality, maar ook aan de tablets die steeds meer mensen thuis hebben. Die technologieën kun je heel goed gebruiken om supermooie dingen te maken.

In deze cursus maak je kennis met nieuwe technologieën en ga je er kunst mee maken. Een van de vaardigheden die je tijdens de activiteiten zult leren is creatief programmeren. Zo maak jij je eigen mini-game of VR wereld en kun je zelfs interactieve kunstwerken maken met bijvoorbeeld geluiden en lichtprojecties. Kom spelen, maken en leren in deze technologische speeltuin!

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat gaan we doen

Deze cursus bestaat uit 4 onderdelen van ieder 3 lessen. Cursisten schrijven zich in voor de gehele cursus. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

- Virtual Reality
- Lasersnijden
- Interactieve schilderijen met geluid
- Textiel & technologie

Virtual Reality

Je hebt het vast wel eens gezien: games of video?s die 360 graden kunnen meebewegen met je beeldscherm en die je met een speciale VR-bril kunt beleven. Bij Oddstream kun je zelf zo?n wereld maken. Tijdens deze cursus ga je met speciale software je eigen fantasiewereld bouwen én programmeren zodat jouw creatie tot leven komt. Je kunt daarna met een VR-headset jouw wereld ook echt instappen!

Lasersnijden

Een lasersnijder is een groot apparaat die met een laser door verschillende soorten materialen kan snijden. Een laser is een hele warme lichtbron en gaat bijvoorbeeld dwars door hout heen. Het apparaat kan zowel snijden als graveren. Je kunt er dus hele mooi kunstwerken mee maken. In deze cursus ga je werken met verschillende grafische computerprogramma?s om een eigen ontwerp te maken van hout. Je krijgt veel vrijheid om te maken wat jij mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten lijst die je voor het interactieve schilderij kunt maken bij het volgende cursusonderdeel!

Interactieve schilderijen met geluid

Technologie en schilderkunst zijn twee dingen die je misschien niet vanzelfsprekend aan elkaar linkt. Bij Oddstream doen we dit wel! In deze cursus maak je een ontwerp op canvas van speciale elektrisch geleidende verf. Aan de achterkant van het schilderij ga je bouwen met verschillende elektronische modules zoals sensoren en speakertjes. Het eindresultaat is een technologisch schilderij dat reageert met geluid of muziek wanneer je het aanraakt.

Textiel & technologie

Heb je wel eens nagedacht over hoe kleding of andere mode-items worden gemaakt? In dat ontwerpproces wordt vaak ook technologie gebruikt. In deze cursuslessen maak je een eigen ontwerp voor een draagbaar kledingstuk zoals een T-shirt. Je gaat eerst inspiratie opdoen en maakt een eerste schets op papier. Dan ga je met grafische software je ontwerp maken voor een opdruk. Uiteindelijk ga je met een computerprogramma voor onze snijplotmachine je ontwerp klaarmaken om uitgesneden te worden. Een plotmachine is een apparaat dat jouw digitale ontwerp heel nauwkeurig uit kan snijden. Tot slot bedruk je met een transferpers jouw kledingstuk. Daarna kun je met elektronica zoals led-lampjes je shirt nog bijzonderder maken!

Wie geeft er les?

Chris Eggermont

Chris Eggermont wordt gedreven door nieuwsgierigheid en verbinding. Zijn enthousiasme, vele interesses en brede achtergrond - als onder andere metagrobologist, wiskundige en onderzoeker - zet hij graag in om mensen te prikkelen de wereld net anders te zien en ervaren. Het creatieve maakproces, individueel én samenwerkend, zet hij hierbij centraal voor meer grip en (zelf)regie van de cursisten.

Chris Eggermont wordt gedreven door nieuwsgierigheid en verbinding. Zijn enthousiasme, vele…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps