Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

drumles 12-18 jaar
Vanaf € 18,-
Bekijk opties

Drumles 12-18 jaar

Icon/Docent Docent(en): Peter Hengst, Fabian Kraal

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Duo-les of groepsles, Individuele les, Knipkaart, Proefles

Icon/Leeftijd Leeftijd: 12 - 18 jaar

Icon/Locatie Locatie: Aldenhof, Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een drumstel eigenlijk?

Een drumstel is een verzameling trommels en bekkens dat met handen en voeten bespeeld wordt. Het drumstel wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Tijdens de lessen wordt stilgestaan bij de basisritmes van de rockmuziek en worden deze al gauw toegepast bij geschikte nummers. Er wordt veel aandacht besteed aan coördinatie en de techniek van het spelen op de drums. Vervolgens zullen veel verschillende stijlen de revue passeren, zoals bluesrock, shuffle, reggae, funk en voor de liefhebbers latin en jazz. De conga’s en bongo’s worden met name in Latijns-Amerikaanse muziek gebruikt.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Wat heb je nodig voor drumles

Het is handig om thuis een drumstel te hebben om te kunnen oefenen, want dan kun je pas opschieten. Een half uur of drie kwartier per week spelen op les is natuurlijk weinig. Het drumstel kent ook een elektrische vorm. Dit is prima om op te oefenen maar uiteindelijk is het een ander instrument dan het akoestische drumstel. Wel een manier om de buren rustig te houden. Je kan een drumstel aanschaffen of huren. Sommige leerlingen kunnen in aanmerking komen om drums te lenen via Stichting Leergeld kan een drumstel gehuurd te kunnen worden. Verder is het handig om je eigen stokken mee te brengen, omdat je gauw aan een soort stokken went. Om te beginnen is het type 5A geschikt (5A is een maat voor de lengte en dikte van de stok, maakt niet uit welk merk). Lesboeken zijn in eerste instantie niet nodig.

Muziekles bij de Lindenberg

Muziekles bij de Lindenberg wordt afgestemd op leerling en docent. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past voor de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen.

Meer dan alleen de techniek

Om het instrument goed te leren beheersen, werken we in de lessen aan technische vaardigheden, maar ook aan gehoor, creativiteit en lezen. Met alle instrumenten kun je in principe samenspelen met andere instrumenten in een band of orkest, maar ieder instrument heeft zijn eigen functie en geluid in het samenspel. 

Wie geeft er les?

Peter Hengst

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en aan de Rijksuniversiteit Utrecht (muziekwetenschappen). Tijdens en na zijn studies heeft hij in veel jazz- en Latingroepen gespeeld. Ook heeft hij musicals begeleid en uitvoeringen van modern-klassieke werken. Peter Hengst is op studiereis geweest naar Cuba en heeft vanuit die ervaring een eigen Latin jazz-groep geleid.

Momenteel is hij, naast zijn werk als slagwerkdocent bij de Lindenberg en theoriedocent bij ArtEZ, ook nog zelf zeer actief als muzikant: zo is hij al geruime tijd lid van het Risotto-Quartet en Funkgroep The Pebb en neemt hij geregeld als freelance drummer en percussionist cd's op.

Peter Hengst heeft gestudeerd aan het Arnhems conservatorium (slagwerk, percussie, arrangeren) en…

Lees meer

Fabian Kraal

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast zat. Hij kreeg les van Eugène Flören, René Creemers en Peter Hengst en ontwikkelde zich tot een creatieve pop & rockdrummer met passie voor sound en groove.

Vanaf zijn 15e speelt hij in verschillende bands, van Americana tot pop en van metal tot singer-songwriter. Met zijn bands Landmark 105 en Eva Almagor was hij te gast bij verschillende radio- en televisieprogramma's, waaronder De Wereld Draait Door.

Fabian begon in 2007 met lesgeven en is sinds 2013 verbonden aan de Lindenberg als bandcoach en docent drums.

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Lesvormen

Je kan op verschillende manieren les op jouw instrument volgen bij de Lindenberg.

Duo-les of groepsles

Kinderen en jongeren kunnen kiezen voor duo-les. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling les op een dag en tijdstip die de docent met jullie afspreekt. Duo-lessen vinden wekelijks plaats en duren 30 minuten. Volwassenen kunnen voor groepsles kiezen: les in een klein groepje (2 tot 4 personen), op een dag, tijdstip en frequentie die jullie uitkomt. Een groepsles duurt 15 minuten per persoon (dus 30 minuten bij 2 personen tot 60 minuten bij 4 personen). Deze groepslessen zijn op niveau B t/m D (enige ervaring tot vergevorderd). Wil je als beginner een groepsles volgen, zoek dan in het cursusoverzicht naar Groepsles voor beginners.

Individuele les

Bij individuele muziekles krijg je in je eentje les, op een dag en tijdstip die je met de docent afspreekt. Vanaf 11 jaar kan je kiezen of je iedere week een individuele les wilt volgen, of één keer in de twee weken. Voor kinderen die net beginnen met muziekles (van 6 t/m 10 jaar) adviseren wij een wekelijkse les in verband met hun leerproces en is een tweewekelijkse les geen vast onderdeel van ons lesprogramma. Individuele lessen duren 25 of 30 minuten, afhankelijk van je leeftijd en lespakket.

Knipkaart

Je koopt een knipkaart voor vijf of tien lessen van 30 minuten, en zet deze kaart – in overleg met de docent - in op een moment dat het jou uitkomt.

Proefles

Een eenmalige muziekles van 30 minuten bij een docent, om uit te proberen of je meer lessen in dit instrument of zangles wilt gaan volgen bij de Lindenberg.

Locaties

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps