Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Flamenco techniek + verdieping vanaf 16 jaar (B,C,D)
€ 84,-
Bekijk opties

Flamenco techniek + verdieping vanaf 16 jaar (B,C,D)

Icon/Docent Docent(en): Ida van Ommen

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 01 mrt

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 16 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Flamenco

Gevoel en emotie vormen de kern van flamenco. Flamenco is een manier van leven die bestaat uit een combinatie van zang, dans, gitaarspel en jaleo (aanmoedigingen). Ook danstechniek is erg belangrijk. De ritmes van flamenco zijn complex. Hoe meer je naar flamenco-muziek luistert, hoe meer je je die complexe ritmes eigen maakt.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Voor elk niveau

De flamencocursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Er zijn cursussen op verschillende niveaus.

A,B basistechniek: voor mensen met geen tot weinig ervaring. Hier leer je de basis: juiste houding, voetentechniek, gebruik van armen en draaien van de polsen. Palmas (handklappen), luisteren naar de verschillende ritmes en het herkennen van het compás (maat, ritme).

B,C voor mensen met minimaal 1,5 a 2 jaar ervaring. Uitbreiding van de voeten en arm-technieken, coördinatie, versnelling, compás en choreografie.

B,C,D techniek en verdieping: voor mensen met enige ervaring. In deze cursus werken we uitgebreid aan precisie, versnelling, complexiteit, coördinatie, contratiempo, uithoudingsvermogen en conditie. Het herkennen en uitvoeren van het compás (maat, ritme) door bewust luisteren naar flamencomuziek.

C,D choreografie: voor gevorderde tot vergevorderde flamencodansers. In de cursus coreografía werken we na een korte warming up aan een choreografie, die we op verschillende presentatiemomenten tonen. Wil je je flamencotechnieken bijhouden en uitbreiden is de cursus techniek & verdieping een zeer goede aanvulling op deze cursus.

Kledingadvies

Voor deze cursus dien je schoenen met een stevige hak en een wijde rok te dragen. Aanschaf hiervan doe je in overleg met de docent.

Meerdere danscursussen volgen?

Volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus)? Dan krijg je korting. Die korting wordt automatisch verrekend als je je inschrijft. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%.

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

Wie geeft er les?

Ida van Ommen

Ida van Ommen begon met de vooropleiding klassiek ballet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarna studeerde zij in 1987 af op ArtEZ te Arnhem, met als specialisaties klassiek ballet, jazzdans en flamencodans. In Spanje volgde ze lessen bij onder andere Joaquin Grilo, Manolete, La Tati, en Carmen Cortés.

Ida geeft lessen aan alle leeftijden en alle niveaus, op scholen, koren en aan mensen met een beperking. Daarnaast is ze danscoördinator bij de Lindenberg.

Haar stijl kenmerkt zich als sierlijk, dansant, rustig maar intens. Bijzonder zijn haar flamencolessen met live-begeleiding.

Ida van Ommen begon met de vooropleiding klassiek ballet aan het Brabants Conservatorium te…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Onze afdeling Cursusadministratie is tijdelijk niet telefonisch bereikbaar op vrijdag. De afdeling is maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 024 - 327 39 22.