Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Flamenco techniek + verdieping vanaf 16 jaar (B,C,D)
€ 179,-
Bekijk opties

Flamenco techniek + verdieping vanaf 16 jaar (B,C,D)

Icon/Lessen Aantal: 32 lessen

Icon/Datum Startdatum:

Icon/Datum

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 16 - 99 jaar

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Flamenco

Gevoel en emotie vormen de kern van flamenco. Flamenco is een manier van leven die bestaat uit een combinatie van zang, dans, gitaarspel en jaleo (aanmoedigingen). Ook danstechniek is erg belangrijk. De ritmes van flamenco zijn complex. Hoe meer je naar flamenco-muziek luistert, hoe meer je je die complexe ritmes eigen maakt.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Voor elk niveau

De flamencocursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Er zijn cursussen op verschillende niveaus.

A,B basistechniek: voor mensen met geen tot weinig ervaring. Hier leer je de basis: juiste houding, voetentechniek, gebruik van armen en draaien van de polsen. Palmas (handklappen), luisteren naar de verschillende ritmes en het herkennen van het compás (maat, ritme).

B,C voor mensen met minimaal 1,5 a 2 jaar ervaring. Uitbreiding van de voeten en arm-technieken, coördinatie, versnelling, compás en choreografie.

B,C,D techniek en verdieping: voor mensen met enige ervaring. In deze cursus werken we uitgebreid aan precisie, versnelling, complexiteit, coördinatie, contratiempo, uithoudingsvermogen en conditie. Het herkennen en uitvoeren van het compás (maat, ritme) door bewust luisteren naar flamencomuziek.

C,D choreografie: voor gevorderde tot vergevorderde flamencodansers. In de cursus coreografía werken we na een korte warming up aan een choreografie, die we op verschillende presentatiemomenten tonen. Wil je je flamencotechnieken bijhouden en uitbreiden is de cursus techniek & verdieping een zeer goede aanvulling op deze cursus.

Kledingadvies

Voor deze cursus dien je schoenen met een stevige hak en een wijde rok te dragen. Aanschaf hiervan doe je in overleg met de docent.

Meerdere danscursussen volgen?

Volg je meerdere jaarcursussen in dans (twee keer een half jaarcursus telt ook als een jaarcursus)? Dan krijg je korting. Die korting wordt automatisch verrekend als je je inschrijft. Bij twee cursussen krijg je 15% korting, bij drie cursussen 25% en bij vier cursussen 30%.

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.

Locaties

Onze afdeling Cursusadministratie is tijdelijk niet telefonisch bereikbaar op vrijdag. De afdeling is maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 024 - 327 39 22.