Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Impro the fool
€ 129,-
Bekijk opties

Impro the fool

Icon/Docent Docent(en): Fabiënne Belleflame

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 03 feb 2024

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Hou je van theater en vind je vooral improviseren leuk? Dan is de korte cursus Impro the fool wat voor jou! In vijf lessen leer je de improvisatietechnieken als speler ontwikkelen. De cursus is losjes gebaseerd op de improvisatietechniek “the Fool” van Franki Anderson. Je gaat spelen met wat zich aandient in het hier en nu en jezelf als speler steeds meer laten zien aan het publiek. Tijdens de cursus ga je ontdekken waar je als improvisatiespeler plezier hebt en waar nog verdere ontwikkeling zit.  Ook je publieksrol wordt zo uitgevraagd dat de antwoorden bijdragen aan het verder ontwikkelen van ieders spelkwaliteiten. Elementaire spelvaardigheden zoals samenspelen en emoties staan centraal. 

 

Lees meer

Hoe ziet een les eruit?

In de warming-up spelen we steeds met beweging op muziek en daarna ga je samenspelen richting verschillende groepsimprovisaties, in eerste instantie zonder tekst. Vervolgens gaan we aan de slag met het uitspelen van verschillende stemmen in je hoofd. Dat zijn korte solo’s die geïmproviseerd worden aan de hand van ieders persoonlijke kijk op verschillende thema’s. Je start als verteller, kruipt dan in verschillende rollen en keert dan net zo makkelijk weer terug als verteller. Aan de ene kant train je je samenspelvaardigheden voor de groepsimprovisaties en aan de andere kant ontwikkel je je individuele spelvaardigheden. Bij IMPRO de FOOL komen beiden werelden op een magische manier samen. Trek vooral makkelijke kleding aan waarin je vrij kan bewegen. 

Wie geeft er les?

Fabiënne Belleflame

Fabiënne Belleflamme is afgestudeerd als docent theater aan de ArtEZ in 1996 en heeft sindsdien bij verschillende hogescholen gewerkt als theaterdocent met de specialisatie presentatietechnieken. Ook werkt ze als trainingsactrice en improvisatiecoach voor verschillende soorten doelgroepen. 

In al haar activiteiten zet ze haar fascinatie voor het menselijk gedrag om in werkbare tools voor op de bühne, het werk of het dagelijks leven. Fabiënne gaat enthousiast te werk en weet snel een basis van vertrouwen te kweken waarvandaan zowel creatief als praktisch stappen kunnen worden gemaakt. Haar omarming van de theorie van Verbindende Communicatie (Non -Violent Communication) komt daarbij goed van pas.

Fabiënne Belleflamme is afgestudeerd als docent theater aan de ArtEZ in 1996 en heeft sindsdien…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps