Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Introductiecursus schrijven (A) i.s.m. OBGZ
€ 199,-
Bekijk opties

Introductiecursus schrijven (A) i.s.m. OBGZ

Icon/Docent Docent(en): Diverse docenten , Patrick Feijen , Manon Emons , Wilma Eras

Icon/Lessen Aantal: 10 lessen

Icon/Datum Startdatum: 21 sep 2023

Icon/Datum Lesdag: donderdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Bibliotheek Marienburg

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Kennismaken met schrijven

Wil je onderzoeken of schrijven iets voor jou is? In deze cursus bij Bibliotheek Mariënburg maak je kort en krachtig kennis met creatief schrijven. Je leert hoe je je eigen waarnemingen en ervaringen kunt transformeren naar verhalende teksten.

Lees meer

Wat gaan we doen?

Je schrijft dialogen, verzint personages, verhalen en poëtische beelden en ontdekt hoe je uit kunt drukken wat jij wilt vertellen. De nadruk ligt op het schrijven van korte verhalen, maar we maken ook uitstapjes naar andere genres zoals poëzie en toneelschrijven.

Voor wie is deze introductiecursus?

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, de opdrachten zijn speels en lichtvoetig en zijn geschikt voor iedereen. Er is geen huiswerk. Aan het einde van het cursusseizoen presenteer je welke kennis je hebt opgedaan, in een vorm die we samen bepalen.

Vervolgmogelijkheden

Na deze cursus kan je je gaan specialiseren in een bepaald onderdeel van het schrijven, bijvoorbeeld met de cursus Poëzie schrijven, Verhalen schrijven, Schrijven voor toneel of Verhalen vertellen.

Wie geeft er les?

Diverse docenten

Lees meer

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Manon Emons

Manon Emons is tekstschrijver en schrijfdocent. 'Tekstcreatie'. Zo vat Manon het graag samen. Hieronder vallen de zakelijke en commerciële teksten die zij schrijft voor het bedrijfsleven, maar ook de lessen creatief schrijven (proza en poëzie). En dat ligt dichter bij elkaar dan je denkt. Welke tekst je ook schrijft, het gaat over verhalen, beelden, de opbouw van een tekst, het ritme in de zinnen. Manon zit zelf midden in het schrijfproces, ze weet dus als geen ander waar je tegenaan loopt én hoe je dit kunt oplossen.

www.emonszaak.nl

Manon Emons is tekstschrijver en schrijfdocent. 'Tekstcreatie'. Zo vat Manon het graag samen.…

Lees meer

Wilma Eras

Wilma Eras is een ervaren schrijfdocent met als specialisatie proza. Daarnaast is ze op dit moment werkzaam als tekstredacteur en schrijfcoach.

Haar grootste kick is om mensen zo te begeleiden dat ze precies kunnen uitdrukken wat ze willen vertellen in een verhaal.

Wilma Eras is een ervaren schrijfdocent met als specialisatie proza. Daarnaast is ze op dit…

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties