Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Koor: De Bop Follies (C,D)
€ 329,-
Bekijk opties

Koor: De Bop Follies (C,D)

Icon/Docent Docent(en): Richard Meulendijk

Icon/Lessen Aantal: 34 lessen

Icon/Datum Startdatum: 26 sep 2023

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

De Bop Follies

Hou je van zingen? De Bop Follies ook! Bop Follies is een vocal group die al 30 jaar bestaat. In 2006 vond zij onderdak bij de Lindenberg. De dirigent verrast het koor regelmatig met nieuwe nummers en kwalitatieve arrangementen, om zo een gevarieerd repertoire op te bouwen, waarbij vocal jazz een van de uitgangspunten is. Daarnaast zingen de leden van de groep Nederlandstalige composities, wereldmuziek, enkele Broadway-klassiekers en zelfs wel eens een popsong-arrangement!

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Kleine optredens, grote optredens

Platgetreden paden, daar houden de Bop Follies niet van! Optreden doen ze verschillende keren per jaar in en om Nijmegen, maar ook soms verder weg. Eens in de 2 à 3 jaar wordt er gewerkt aan een groter concert waarbij ook gekeken wordt naar een passend theatraal jasje.

Optreden moet je leren

Dat kan alleen door het te doen! Daarom is er tijdens de repetities aandacht voor houding en de technische kanten van zingen. En, aandacht voor persoonlijke presentatie en interpretatie, dramatische expressie en tekstbeleving.

Hou je van zingen?

Deze vocal group heeft plek voor enkele frisse stemmen. We zijn op zoek naar gevorderde zangers, enige kennis van noten lezen is een pré.
Kom een keer meezingen op dinsdagavond! En maak kennis met de leden en muziek. Plaatsing is wel afhankelijk van een stemtest en de behoefte aan versterking van de stemgroep.

Naast het zingen

Naast repeteren en optreden trekken de leden er 1 à 2 keer in het jaar samen op uit.

Wie geeft er les?

Richard Meulendijk

Richard Meulendijk is een jonge ambitieuze dirigent, die nooit de muzikale vooruitgang uit het oog verliest. Hij studeert zang en koordirectie aan het conservatorium in Tilburg. Hij begeleidt de repetities op piano

Richard Meulendijk is een jonge ambitieuze dirigent, die nooit de muzikale vooruitgang uit het…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.