Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Koor: Klokkenbergkoor (C)
€ 259,-
Bekijk opties

Koor: Klokkenbergkoor (C)

Icon/Docent Docent(en): Ineke van Hoogstraten

Icon/Lessen Aantal: 34 lessen

Icon/Datum Startdatum: 21 sep

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Gemengd koor uit Nijmegen

Dit kleine buurtkoor, ontstaan op de Klokkenberg in 2000, is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste club van 30 zangers en zangeressen uit heel Nijmegen en omstreken. Er wordt vierstemmig gezongen en het koor zingt alle genres, uitgezonderd pop- en jazzmuziek. De nadruk ligt op wereldlijke en geestelijke klassieke muziek uit alle stijlperioden.

Lees meer

Beter leren zingen

Er wordt gezongen in een ontspannen sfeer, maar er wordt niet vrijblijvend gerepeteerd. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van het zingen en alle zangers worden uitgedaagd hun stem goed, expressief en vrij te laten klinken. In de repetitie wisselen speelse oefeningen en het werken aan het repertoire elkaar af. Meerdere talen passeren de revue en sommige nummers worden uit het hoofd gezongen.

Zangpresentaties

Het koor presenteert zich jaarlijks aan de hand van een thema en wordt daarbij begeleid door gastspelers op de meest uiteenlopende instrumenten. Voorbeelden van thema’s uit het verleden zijn Jiddische liederen, Dieren in de klassieke muziek, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en Liefde in de Renaissance.
Naast dit afsluitende optreden zijn er tijdens het cursusseizoen kleinere presentaties.

Meezingen?

Alle stemmen (maar vooral mannenstemmen) zijn op dit moment welkom bij dit koor! Er kan vrijblijvend één keer meegezongen worden. Bij interesse neemt de dirigent een stemtest af en wordt bekeken of de stem in het koor past. Regelmatige aanwezigheid is gewenst, evenals het thuis instuderen van partijen. Voor thuisstudie zijn midi-files beschikbaar: het goed kunnen lezen van noten is niet per se nodig.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van de Lindenberg spelen of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze, op een moment dat het jou uit komt.


Wie geeft er les?

Ineke van Hoogstraten

Ineke geeft al jarenlang met veel enthousiasme, toewijding en creativiteit muziekles aan jong en oud. Uitgangspunt van de lessen is dat elke cursist, op het eigen niveau, plezier aan muziek kan beleven Met een veelzijdig (mede zelf te kiezen) repertoire en een persoonlijke aanpak worden cursisten uitgedaagd al hun mogelijkheden te ontwikkelen. Ineke organiseert concertjes waaraan alle leerlingen vrijblijvend kunnen deelnemen. Ineke studeerde Piano Klassiek en Schoolmuziek deed enkele jaren geleden de applicatieopleiding Koordirectie. Ze is actief als pianodocent en koordirigent.

Ineke geeft al jarenlang met veel enthousiasme, toewijding en creativiteit muziekles aan jong en…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.