Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Botanisch tekenen (korte cursus)
€ 119,-
Bekijk opties

Botanisch tekenen (korte cursus)

Icon/Docent Docent(en): Brechtje Verberne

Icon/Lessen Aantal: 4 lessen

Icon/Datum Startdatum: 12 mei

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Tijdens de korte cursus Botanisch tekenen ga je je verdiepen in het tekenen van planten, bloemen, vlinders en insecten. Daarbij maken we gebruik van verschillende tekentechnieken zoals potlood, pen en aquarel.

Een eeuwenoude kunst

Botanisch tekenen wordt al eeuwenlang gedaan en ligt op het snijvlak van kunst en biologie. Juist de combinatie van deze twee maakt het zo interessant. We kijken naar oude prenten en hedendaagse tekenaars om ons te laten inspireren en te ontdekken hoe divers de beeldende mogelijkheden zijn.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Kijken, oefenen en tekenen

Tijdens de cursus komen verschillende kijk- en tekenoefeningen aan bod. Tekenen is eigenlijk vooral heel goed kijken. En door dat heel precies en geconcentreerd te doen, ontdek je vormen en structuren, lichtval en lijnen zoals je ze eerder niet zag. Als je begrijpt wat je ziet, kun je het ook gemakkelijker overbrengen op papier.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in botanisch tekenen. Na het volgen van deze cursus heb je voldoende handreikingen om er zelf op uit te trekken met een tekenblok onder de arm en om de mooie natuur om ons heen vast te leggen in jouw eigen, unieke tekenstijl.

Wie geeft er les?

Brechtje Verberne

Brechtje is beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende kunst en vormgeving. Aan de Academie voor de Schone Kunsten te Antwerpen haalde zij haar diploma voor Master of Arts, in de specialisatie grafiek en tekenen. Daarna deed zij de lerarenopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Brechtje geeft al een aantal jaren cursussen en workshop in (model)tekenen en grafiek vanuit de Drukmakerij voor verschillende doelgroepen: van kinderen tot volwassenen, van vrijgezellenfeestjes tot langdurige cursussen. Daarnaast maakt en exposeert zij haar eigen beeldende werk.

Brechtje is beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende kunst en vormgeving. Aan de…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps