Dé muziekschool van Nijmegen!

Muziek maken is meer dan toonladders oefenen en noten lezen: optreden, podiumpresentatie en samenspelen, dat is muziekles bij de Lindenberg!


Lees meer

Bekijk direct alle cursussen    9A138A5B-1F4C-4ED6-A6C1-02A47CC31789

Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

238 cursussen gevonden

Filteren

Over de muziekschool

Een muziekinstrument leren bespelen vraagt om oefening en geduld. Maar leren wordt leuker als je zichtbaar snelle resultaten boekt, podiumervaring opdoet voor publiek en samen met anderen speelt. Plezier ontstaat bij ons door direct liedjes te spelen. Het lezen en leren van noten gebeurt spelenderwijs terwijl we met de liedjes bezig zijn. Dus niet eerst uren oefenen op toonladders, maar direct resultaat behalen. Je krijgt les van kunstvakgeschoolde docenten die veelal zelf ook als professionals op de planken staan.

Beginnen kan altijd!

Kinderen kunnen al heel jong terecht bij de Lindenberg; er is al aanbod voor kinderen vanaf 1 jaar! Vanaf 6 jaar kun je echt beginnen met het volgen van lessen op een instrument. Kinderen die op die leeftijd al weten welk instrument ze willen bespelen, kunnen terecht bij Muziekles 6-7 jaar of één van onze blokfluitlessen. Bij de cursus Muziekclub 6-7 jaar en Instrument4you 7-10 jaar maken kinderen kennis met verschillende instrumenten. Vanaf 6 jaar kan je ook muziekles volgen in één instrument of zangles. Vanaf 8 jaar start ons Muziekles-traject, waarbij kinderen naast instructielessen ook een samenspelles krijgen aangeboden: in een beginnersband of beginnersorkest. Vanaf 11 jaar wordt je instructieles gecombineerd met een echte band of orkest.

Ook voor volwassenen

Voor volwassenen bieden we diverse groepscursussen (ook voor beginners!) en voor verschillende instrumenten. Daarnaast bieden we individuele les, duoles, ensembles, koren, bands en specialisatiecursussen. Het aanbod is breed, maar is opgebouwd vanuit een doorlopende leerlijn. Je kunt dus altijd blijven doorgroeien. Onze muziekcursussen voor volwassenen zijn ingedeeld in verschillende niveaus, oplopend van A (beginners) t/m D (vergevorderden).

Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.