Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Piano: kennismakingscursus 8-11 jaar
€ 50,-
Bekijk opties

Piano: kennismakingscursus 8-11 jaar

Icon/Docent Docent(en): Hanke Scheffer

Icon/Lessen Aantal: 14 lessen

Icon/Datum Startdatum: 24 feb

Icon/Datum Lesdag: woensdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 8 - 11 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Kennismaken met een instrument?

Lijkt het je leuk een instrument te gaan bespelen, en wil je een paar lessen kennismaken met dat instrument? Dat kan met deze korte kennismakingscursussen: vijf lessen in een klein groepje (3 tot 5 leerlingen) in dwarsfluit, blokfluit, viool, drums, contrabas, gitaar, klarinet, koperinstrumenten, piano of saxofoon. Je hoeft het instrument voor deze cursus nog niet zelf aan te schaffen.

Spelenderwijs kennismaken

In deze kennismakingscursussen maak je op een speelse manier kennis met piano. Je  docent zal laten zien wat het instrument allemaal kan en hoe het klinkt als je al wat langer les hebt gehad. En natuurlijk ga je ook zelf spelen en leer je wat eenvoudige liedjes.

Lees meer

Doorstromen

Na deze kennismakingscursus weet je al een stukje beter of je echt wilt gaan leren piano spelen. Als dat zo is, kan je samen met de docent gaan kijken op welke manier je met je muzieklessen verder wilt gaan. Het laatste kwartier van de laatste les zijn ouders welkom om mee te kijken en de doorstroommogelijkheden met de docent te bespreken. 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor jongens en meiden tussen de 8 en 11 jaar, die piano willen gaan bespelen. Als je nog helemaal niet weet welk instrument je leuk vindt, kan je ervoor kiezen om aan de cursus Instrument4you deel te nemen. In die cursus maak je kennis met allerlei verschillende instrumenten. 


Wie geeft er les?

Hanke Scheffer

Hanke Scheffer (1994) begon haar piano studie bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Ze vervolgde haar master studie bij Frank van de Laar bij wie ze in 2019 afstudeerde.

Naast het geijkte klassieke pianorepertoire houdt Hanke van hedendaagse klassieke muziek. Ook is Hanke actief bezig met kamermuziek. Ze maakt deel uit van het Odayin trio, samen met Hrayr Ter-Sargsyan (viool) en Noam staal (cello). Ze volgden masterclasses bij het Osiris trio, Karlien Bartels en Sylvia van der Grinten. In 2018 werd het Odayin trio uitgenodigd om mee te doen aan het talentenprogramma Jonge Meesters Wilp.

Met Tamara Laverman vormt ze het pianoduo Laverman & Scheffer. Ze voeren stukken uit voor zowel twee piano’s als quatre-mains piano, en specialiseren zich met name in de hedendaagse klassieke muziek.

Tevens werkt Hanke regelmatig samen met zangers/zangeressen. Ze vormt een vast duo met Lieke van Oostenbrugge sinds 2013. Ook is zij pianiste bij “the Musical Night”, een samenwerking met Silencio Pinas, Hanneke Engels en Miriam Venema. Deze productie zal vanaf 2020 te zien zijn in diverse Nederlandse Theaters.

www.hankescheffer.com

Hanke Scheffer (1994) begon haar piano studie bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium te...

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.