Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Beelden maken in klei
€ 379,-
Bekijk opties

Beelden maken in klei

Icon/Docent Docent(en): Bob Lejeune

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 29 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: maandag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Ontdek het plezier van boetseren, uithollen, opbouwen en werken met kleiplakken. Nadat je de technieken in de vingers hebt kies je zelf wat je wilt gaan maken. Dat kan figuratief, abstract of toegepast zijn; de keuze is aan jou. Beginners leren basistechnieken en gevorderden werken aan eigen projecten. Aan het eind van de cursus kan een beginner kleine objecten maken en gevorderden hebben eigen keramische objecten gemaakt. Bij deze cursus is veel aandacht voor idee-ontwikkeling en reflectie.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

Werken met klei

Kleien gaat vooral goed als je weet wat je doet én als je weet wat kan. Er wordt daarom veel aandacht gegeven aan kleitechnische- en vormgevingsaspecten, maar ook aan goed leren kijken. Experimenteren kan je helpen te zoeken en ervaren. Het is ook handig een boekje mee te nemen naar de cursus waarin je noteert wat je tijdens de cursus hebt gedaan en welke materialen je hebt gebruikt.

Wat kun je maken?

Je kunt denken aan het maken van sculpturen van klei, zoals koppen boetseren naar een model, mens – of dierfiguren, abstracte of fantasiefiguren of het maken van reliëfs. Ook is het mogelijk om een portret te maken, dat kan naar natuurlijke vorm of een vrijere versie zijn. Op deze cursus leer je hoe je technisch een beeld opbouwt met klei dat er van alle kanten interessant uit blijft zien.

Wie geeft er les?

Bob Lejeune

Bob Lejeune is als beeldend kunstenaar al bezig met klei sinds zijn werkperiode bij het EKWC in Den Bosch in 1996, onder leiding van Akio Takamori. Bob heeft zich gespecialiseerd in beelden van klei en geeft les in het maken van sculpturen in culturele centra en in zijn eigen atelier. Ook zijn Bobs beelden te zien op exposities in binnen- en buitenland. Met zijn ervaring en creativiteit wil hij cursisten de veelzijdigheid en ontelbare mogelijkheden van het werken met klei laten ontdekken. Bekijk voor meer informatie: https://www.boblejeune-artist.com/

Bob Lejeune is als beeldend kunstenaar al bezig met klei sinds zijn werkperiode bij het EKWC in…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps