Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Stemvorming
€ 119,-
Bekijk opties

Stemvorming

Icon/Docent Docent(en): Ronald Naar

Icon/Lessen Aantal: 5 lessen

Icon/Datum Startdatum: 29 jan 2024

Icon/Datum Lesdag: maandag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Stemontwikkeling

Ontdekken wat jij aan klank in huis hebt? In de cursus Stemvorming krijg je zicht op jouw specifieke stemkwaliteiten en weet je in welke richting je jouw stem verder kunt ontwikkelen. Daarnaast word je je bewust van gewoontes in je stemgebruik en krijg je een aantal handvatten om je stem gezond te gebruiken, zowel in het theater als daarbuiten.

Lees meer

Stemtechniek

In deze cursus werk je aan je stemtechniek door te kijken naar ademruimte, lichaamshouding, articulatie, resonantie, stemkleur, etcetera. We gaan praktisch aan de slag met spreekoefeningen, (theater)teksten en liedjes. Want jazeker: zingen helpt om vrijer stemgebruik te ontwikkelen. Zelfs als je denkt dat je niet kùnt zingen!

Gezond, vitaal en vrij stemgebruik

Deze cursus is interessant voor mensen die hun stemkleur en klank willen onderzoeken, hun stem op een gezonde manier willen leren gebruiken (binnen het theater of erbuiten, bijvoorbeeld voor presentaties) en hun stemgebruik willen ontwikkelen. Een oriënterende cursus met voldoende ruimte voor individuele feedback en tips.

Wie geeft er les?

Ronald Naar

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem en zang. Hij gaf drama aan de bovenbouw van de Vrije School Nijmegen en werkte daarna aan een PABO en voor het APS (onderwijskundig adviesbureau). Daarnaast leidt hij het vocaal ensemble ‘de Strepsils’, geeft hij workshops en vertolkt hij liedjes. 
Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem. Hij treedt op met Franse chansons die hij verbindt met verhalen. Ronald vindt het belangrijk dat een (zang)stem als vanzelf stroomt. Authenticiteit en zeggingskracht gaan vaak samen.

www.zingenddoorhetleven.nl

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps