Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Stories maken, jouw verhaal vertellen
€ 189,-
Bekijk opties

Stories maken, jouw verhaal vertellen

Icon/Docent Docent(en): Patrick Feijen

Icon/Lessen Aantal: 7 lessen

Icon/Datum Startdatum: 22 sep 2023

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

De wereld zit vol verhalen. Niet alleen in films, games, Instagram, boeken. Ook de boodschappen in je winkelwagentje, de reis die je maakt, de kleding die je draagt, het eten op tafel. Alles kan verhaal maken. En dat ga je in de cursus ontdekken.

Storytelling

Stories maken is storytelling. Dat betekent twee dingen. Bij 'Story' ga je bezig met de opbouw van een verhaal. Waarom is bijvoorbeeld een heldere opening van een verhaal zo belangrijk voor alles daarna? Hoe hou je de verhaalstroom in beweging? Bij 'Telling' leer je: Waarmee vertel je jouw verhaal? Welke voorwerpen ga je gebruiken?

Lees meer

Wat gaan we doen?

Je gaat in de lessen aan de slag met wonderlijke vormen van 3D-stories: Je maakt een gedekte tafel, verzint een familiealbum en laat dingen in de ruimte met elkaar praten. Stories maken is knip-, schrijf- en plakwerk. Misschien bedenk je nog leukere vormen.

Iedere les behandelt een schrijf- of verteltechniek. Je krijgt een maakopdracht mee naar huis, waar je thuis aan verder werkt. In de les erna presenteer je voor de groep je nieuwste story.

Presenteer je verhaal

De cursus werk toe naar kleine ruimtelijke Story-installaties. Aan de hand van een voorwerpen, presenteer je een klein verhaal. Dat kan met muziek, tekst, beeld, film, kleding of natuurlijk eten. Alle kleine stukjes verbinden tot een groter verhaal.

Het resultaat

Na afloop van de cursus heb je geleerd een eenvoudig verhaal te schrijven en te maken. Je hebt iets ontdekt van dat alles om je heen een verhaal kan vertellen.

Voor wie?

Voor de cursus is ervaring in verhalen schrijven niet nodig. Het is wel mooi meegenomen als je iets met verhalen hebt.

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps