Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Verhalen vertellen (A,B)
€ 169,-
Bekijk opties

Verhalen vertellen (A,B)

Icon/Docent Docent(en): Patrick Feijen

Icon/Lessen Aantal: 7 lessen

Icon/Datum Startdatum: 24 sep

Icon/Datum Lesdag: vrijdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Als verhalenverteller doe je veel dingen tegelijkertijd. Je maakt en vertelt, je bent jezelf maar tegelijk ook weer niet. Een goed verteld verhaal, werkt meeslepend als een film. Publiek luistert en ziet het voor zich. Het gaat om de beleving. In de cursus ga je aan de slag met het schrijven en vertellen van verhalen.  

Lees meer

Wat gaan we doen?

Je schrijft een eigen verhaal en leert hoe je de aandacht van publiek vasthoudt: Zijn de personages voldoende duidelijk? Is de spanningsboog meeslepend sterk? Is het verhaal visueel en filmisch genoeg?  
In iedere les ga je aan de slag met een schrijf- of verteltechniek. Soms allebei. Je oefent opdrachten met elkaar. Na afloop krijg je een huiswerkopdracht mee naar huis. Thuis werk je verder aan je vertelling. De les erop bespreken we die vertellingen. 

Verhalen vertellen betekent ook: verbeelden

Een verteller is ook een performer. Je laat het verhaal ontstaan voor de ogen van het publiek. Je speelt en bespeelt. Hoe begin je? Hoe praat je? Hoe beweeg je? Moet je in de huid van de personages kruipen of niet? Het kan allebei.  

Je publiek meenemen

Na afloop van de cursus heb je geleerd een eenvoudig verhaal te bedenken en te vertellen. Je weet hoe je een verhaal spannend kunt maken en op welke manieren je publiek kunt meenemen in je vertelling. 

We gaan in de cursus niet bezig met toneelspelen. Wel leer je iets over jezelf presenteren voor een groep. Dat is immers wat vertellers doen: voor een groep staan en vertellen. 

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps