Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag

Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT)
€ 859,-
Bekijk opties

Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT)

Icon/Docent Docent(en): Patrick Feijen, Ronald Naar, Annigje de Winter, Neeltje van Camp, Nina Fokker

Icon/Lessen Aantal: 18 lessen

Icon/Datum Startdatum: 02 okt

Icon/Datum Lesdag: zaterdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 16 - 25 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Oriënteren in het theatervak

In deze cursus oriënteer je je op theater als beroep. Je maakt kennis met de verschillende theaterscholen en met de wereld van de professionele acteur, regisseur, performer of theaterdocent. Door het intensieve lesprogramma krijg je beter inzicht in jouw eigen theatrale vaardigheden.

Lees meer

Theaterlessen voor jongeren met ambitie

De LOT is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar met (ruime) toneelervaring, die beter willen leren toneelspelen en theatermaken. Daarnaast is het een oriëntatie op wat er allemaal komt kijken bij het theatervak. De cursus is ook geschikt voor jongeren die gewoon meer over theater willen leren, zonder toneelschoolambitie.

Wat leer je bij de LOT

Je krijgt in deze cursus meer inzicht in je eigen theatrale vaardigheden; waarin ben je goed en aan welke vaardigheden moet je nog werken. Door hier meer inzicht in te krijgen kun je nog beter de keuze maken of je auditie voor een theateropleiding gaat doen

Het lesprogramma van de LOT

Een LOT-lesdag geeft een goede indruk van een lesdag op een toneelschool; je krijgt gemiddeld drie lessen per dag en de dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In die tijd ga je intensief aan de slag met theatervakken die door vijf verschillende docenten gegeven worden: Improvisatie, Spel en tekst, Mime en beweging, Stem en zang en Dramaturgie. Daarnaast krijg je in deze cursus informatie over de verschillende toneelscholen in Nederland en ontdek je welke school of richting bij je past.

Praktische informatie

Je bent minimaal 16 jaar bent en hebt al toneelervaring via cursussen of (school-)toneel. Heb je nog geen ervaring? Dan raden we je aan eerst een beginnerscursus te doen. We verwachten verder dat je alle zaterdagen tussen oktober en april beschikbaar bent (uitgezonderd de vakanties). De cursus beslaat 18 zaterdagen tussen oktober en april. Er is een besloten presentatiemoment en aan het einde van de cursusreeks wordt de les opengesteld als een 'kijkje-in-de-keuken' voor publiek.

Auditie

Om op de LOT te komen, moet je auditie doen. We kijken naar houding, motivatie, (sociale) vaardigheden, schoolsituatie en je bereidheid iets onbekends te leren. Als je je inschrijft voor de LOT, ontvang je een uitnodiging voor de auditie. Deze vindt plaats op zaterdag 25 september

Wie geeft er les?

Patrick Feijen

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor muziektheatergroep Crux, jongerentheater Station2Station, Theatergroepen Vis à Vis en Odd Enjinears. Hij schreef soap (ONM en GTST) en het scenario voor de Waalsprongfilm. Voor de Lindenberg schreef hij o.a. het jongerentheaterstuk ‘Zier’ en de kindermusical ‘Tim’.

Patrick is als docent dramaturgie & beeldanalyse verbonden aan de parttime opleiding Theatermaker voor het Amateurtheater. Daarnaast is hij artistiek co-coördinator bij Theaterlab De Schuur in Arnhem.

Patrick Feijen is dramaschrijver/scriptschrijver en theaterdramaturg. Hij schreef voor…

Lees meer

Ronald Naar

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem en zang. Hij gaf drama aan de bovenbouw van de Vrije School Nijmegen en werkte daarna aan een PABO en voor het APS (onderwijskundig adviesbureau). Daarnaast leidt hij het vocaal ensemble ‘de Strepsils’, geeft hij workshops en vertolkt hij liedjes. 
Ronald is zowel geïnspireerd door het Roy Hart Theatre (fysieke stemexpressie) als door diverse benaderingen van de zangstem. Hij treedt op met Franse chansons die hij verbindt met verhalen. Ronald vindt het belangrijk dat een (zang)stem als vanzelf stroomt. Authenticiteit en zeggingskracht gaan vaak samen.

www.zingenddoorhetleven.nl

Stemdocent Ronald Naar studeerde af als wijsgerig pedagoog en richtte zich daarna op drama, stem…

Lees meer

Annigje de Winter

Annigje de Winter is artistiek leider, regisseur en dramadocent. Ze is medeoprichter van TG de Winter, een theatergroep die smerig realistisch theater maakt over de falende, maar toch gelukkige mens. 

Bij de LOT verzorgt Annigje de lessen spel en tekst. Deze lessen gaan vooral over het vinden van vrijheid om met diverse teksten te leren spelen. Hierbij wordt geoefend in omgaan met je eigen instrument bij reeds bestaande teksten, maar ook wordt je eigen makerschap gestimuleerd.

Annigje de Winter is artistiek leider, regisseur en dramadocent. Ze is medeoprichter van TG de…

Lees meer

Neeltje van Camp

Neeltje van Camp maakt theater, presenteert, geeft les en speelt graag zelf. Bij alles wat ze met theater doet wil ze haar publiek laten ervaren hoe laagdrempelig en verbindend theater kan zijn, en vooral ook hoe leuk en zinvol het is.

Neeltje heeft aan de ArtEZ in Zwolle de opleiding Docent Drama gevolgd, en daar ook een master Kunsteducatie afgerond. Verder heeft ze zich in workshops verdiept in verschillende aspecten van theater, waaronder mime, scenografie, stemvorming en transparant spel. Ze heeft ruime ervaring in de theaterwereld, onder andere als theaterdocent, regisseur, actrice en productieleider.

Bij de Lindenberg is Neeltje docent Elementair Spel en Improvisatie aan de LOT en houdt ze zich als docent en organisator bezig met Cultuureducatie met Kwaliteit. Verder is ze spelregisseur van The Westside Story aan het NSG en docent Drama aan de HAN. Daarnaast werkt ze met haar eigen bedrijf Neeltje Producties voor verschillende opdrachtgevers, van de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid tot Pluryn, Cinekid filmfestival en KION.

 

Neeltje van Camp maakt theater, presenteert, geeft les en speelt graag zelf. Bij alles wat ze met…

Lees meer

Nina Fokker

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

De verkoop van onze voorstellingen voor voorjaar 2022 start maandag 8 november om 10.00 uur.
Het programma staat maandag 1 november online.