Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
Zang verdieping: klein klassiek zangensemble (C)
€ 254,-
Bekijk opties

Zang verdieping: klein klassiek zangensemble (C)

Icon/Docent Docent(en): Elizabeth van Daalen

Icon/Lessen Aantal: 15 lessen

Icon/Datum Startdatum: 30 jan

Icon/Datum Lesdag: dinsdag

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Leeftijd Leeftijd: 18 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: Wekelijks

Wat kun je verwachten?

Klassiek zingen én zangles

Lijkt het je leuk om te zingen in een klassieke zanggroep, maar zou je ook wel zangles willen hebben? Bij het Klein Klassiek Zangensemble hebben we een prettige balans gevonden tussen het zingen van klassieke koorwerken en zangles in groepsverband. Het ensemble bestaat sinds 2013 en heeft momenteel plek voor gevorderde zangers in alle stemgroepen.

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.
Lees meer

De lessen

Tijdens de wekelijkse lessen werken we in een open en ontspannen sfeer aan onze stukken. Daarbij is er veel aandacht voor interpretatie, samenklank en zangtechniek, met de bedoeling meer karakter en kleur aan het zingen te geven.

Je werkt aan een individuele klank en een juiste balans en klankkleur met de andere stemmen. Je verdiept je in uitspraak, intonatie, ritmische precisie en tempovastheid. Je zangtechniek groeit verder door oefeningen op het gebied van ademhaling, houding, resonans en klinkerplaatsing.

Zangpresentaties:
Tweemaal per jaar geven we in De Lindenberg een presentatie voor publiek. We streven ernaar om zo nu en dan ook op andere plekken op te treden.

Het repertoire

Het Klein Klassiek Zangensemble zingt klassieke werken uit verschillende stijlperioden, van madrigalen uit de Renaissance tot modern klassieke stukken uit deze eeuw. Op het repertoire staan werken van ondermeer Elgar, Di Lasso, Mozart, Mendelssohn, Gjeilo, Händel, Sacchini en Schubert.

Voor wie wil is er ruimte om voor de groep een solo of duet te presenteren.

Iets voor jou?

Je hebt ervaring met zingen in een koor of zanggroep of hebt zangcursussen in groepsverband gevolgd. Ook voor zangers die al een tijd individuele zangles hebben kan zingen bij het Klein Klassiek Ensemble een leuke aanvulling zijn.

Meerstemmig zingen ligt je en je kunt je expressie en klankkleur variëren. Als je samen zingt met anderen heb je geen moeite je eigen partij vast te houden.

Heel goed noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, maar je hebt wel enige kennis van het notenschrift en ervaring met het zingen van bladmuziek. Je kunt zelfstandig je partijen instuderen (hiervoor zijn digitale oefenbestanden beschikbaar). Je kunt wekelijks aanwezig zijn bij de lessen.
Tijdens de eerste twee lessen kijken we of de groep en jij bij elkaar passen.
Momenteel is er plek in alle stemgroepen, maar vooral mannen zijn van harte welkom.

Korting op een knipkaart

Muzikanten die in een band of ensemble van De Lindenberg spelen, of in een Lindenbergkoor zingen, krijgen 15% korting op de prijs van een knipkaart (van 5 of 10 individuele lessen). Deze knipkaart kun je gebruiken bij een docent naar keuze, op een moment dat het jou uit komt.

Wie geeft er les?

Elizabeth van Daalen

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps