29-04-2024


Podium aan de Waal is ook dit jaar weer terug. Dit keer niet in de zomer maar op elke zondag in mei en juni. Maar liefst negen keer kun je genieten van lokaal én (inter)nationaal straattheater aan de Waal. Het Nederlandse gezelschap Hirondelles trapt het podium aan de Waal op zondag 5 mei af met hun act Moda Domo: een humoristische voorstelling met (lucht)acrobatiek en jongleerkunsten. Alle andere zondagen varieert het programma van circus- en danstheater tot muziek in allerlei vormen, goocheltrucs, workshops en toffe freerun-acts. Van zondag 5 mei tot en met zondag 30 juni is er wekelijks een optreden te zien. 

Een greep uit de acts 
Naast het Nederlandse gezelschap Hirondelles, staat er nog meer acrobatiek op het programma. Zo brengt het Juliana Bicycle Team, afkomstig uit Millingen, op 9 juni een unieke show met fietsacrobatiek. Het komische duo van Intrepidos laat op 12 mei een combinatie van acrobatiek, koorddansen en enorme lichaamsflexibiliteit zien. Ook dansliefhebbers komen aan hun trekken met een middag vol dans op 26 mei. Dansgroepen ID Dance, ID-ODDS en DVS Sway of life laten deze middag zien wat ze in huis hebben. Joshua Monten Dance Company presenteert hun nieuwe werk Linearity op 2 juni. Een energiek dansspektakel met rollen tape. Op 16 juni komen Magic Tom & Yuri de boel onveilig maken met een komische punkgoochelshow

Meekijken en meedoen 
Bij veel van de acts die dit jaar geprogrammeerd staan, is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf, tussen de shows door, actief mee te doen. Zo kan het publiek bij het Juliana Bicycle Team op kleine fietsjes rondscheuren en nodigt de Urbanmiddag op 19 mei uit tot experimenteren met freerunnen, break, basketball en circus begeleidt door professionals. Op zondag 23 juni kan je ook lekker zelf aan de bak met alledaage voorwerpen die vrijwel overal voor handen zijn en leer je de fijne kneepjes van het goochelen, mindfuck en afleiden. 

Praktische informatie 
Podium aan de Waal vindt iedere zondagmiddag van mei en juni plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het hele programma kun je hier bekijken. 

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.