Bijzondere voorstellingen die je niet mag missen

Met Programma voor de stad bieden de 3 Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Programma voor de Stad brengt het theater in de stad, en de stad in het theater.

In seizoen 23-24 zie je vier Programma voor de stad-voorstellingen op de diverse podia. 

LeineRoebana - Cabaret Deconstruit

Het gevierde dansgezelschap LeineRoebana biedt in Cabaret Deconstruit met burleske lichtheid en sardonisch genoegen hun kijk op de wereld. Eén ding is glashelder: zo kan het niet langer! Met muziek, zang, dans en gesproken tekst worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst. Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. De rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.

woensdag 25 oktober 2023 | de Lindenberg | GEWEEST

Jakop Ahlbom Company, ISH Dance Collective & DeLaMar Theater - Knock-Out

Jakop Ahlbom Company presenteert met Knock-Out een voorstelling die barst van de spectaculaire acrobatische trucks, indrukwekkende vechtscènes en oogverblindende special effects. Geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan is dit “een voorstelling om je (gekneusde) vingers bij af te likken”, aldus de Volkskrant ★★★★★.

donderdag 7 december t/m zaterdag 9 december 2023 | Stadsschouwburg | GEWEEST

Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck - Sawdust Symphony 

In Sawdust Symphony combineren Michael Zandl, David Eisele en Kolja Huneck hun gezamenlijk passie voor vakmanschap, objectmanipulatie en de geur van vers gezaagd hout. 

In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt deze hedendaagse circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren: het proces van idee tot werkelijke constructie, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. "Sawdust Symphony is een subliem voorbeeld van hoe beeldend, betoverend en betekenisvol hedendaags circustheater kan zijn," aldus de Volkskrant ★★★★

Programmeur Helen de Vries (LUX)“Ik ben enorm trots dat we deze internationale vlakkevloervoorstelling naar Nijmegen kunnen halen. Deze totaalervaring is super interessant en verrassend en moet je als theaterliefhebber absoluut eens live hebben meegemaakt.”

zaterdag 16 december 2023 | LUX | GEWEEST

Boys Won't Be Boys (Nieuwe cast!)

We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Boys Won't Be Boys is een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man.

zaterdag 6 april 2024 | de Lindenberg | kaartjes >>>

Campagnefoto van Jim Deddes, zittend aan een tafel in een café met een glas bier in zijn hand

Jim Deddes & Oscar Aerts - DE JOARDY SHOW

In deze sketchvolle theatershow brengt Jim Deddes het volledige JOARDY-universum tot leven. Een avond met de hits Harco en Brian Rompoe, zwaar ongefilterd privémateriaal van Jim en meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts (GTST en Costa!).

Samen met regisseur Jan Hulst maakt acteur Jim Deddes (De Oost en Hardcore Never Dies) JOARDY FILM; een onafhankelijk platform met sketches dat is uitgegroeid tot een YouTube-fenomeen. In samenwerking met de VPRO maakten Jim & Jan drie seizoenen van de webserie JOARDY SEASON (welke in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won) en zijn nu samen met Nick Putman wekelijks te horen in hun beruchte podcast AT6 – Het echte geluid uit Amsterdam.

woensdag 22 mei 2024 | Staddschouwburg | kaartjes >>>