Niemand die het ziet

Een avond met Huib Modderkolk

maandag
09 sep

aanvang om 19:30

Lindenbergzaal

Lezing / Theater

Bestellen
« vorige

Over deze voorstelling

Zijn we in oorlog zonder het te zien? Digitale sabotage, online spionage en grootschalige desinformatie maken de wereld tot een permanent strijdtoneel. Hoe kwetsbaar zijn we als we niet zien hoe we worden aangevallen? En weten we eigenlijk zelf wel hoe ver onze geheime diensten gaan in de digitale oorlogsvoering? Op deze speciale avond laat journalist Huib Modderkolk zien hoe digitale oorlogsvoering werkt en welke impact het op de samenleving heeft.

lees meer

Niemand die het ziet duikt dieper in de schimmige wereld die de gelijknamige documentaireserie in beeld brengt. Met twee aansprekende gasten gaan we in gesprek over wat nodig is om onze vrijheid te beschermen als we continu onder vuur liggen. Met hen praten we verder over desinformatie. 

Hoe wapenen we ons tegen desinformatie die de democratie uitholt? En kan de waarheid nog bovendrijven als we blijvend overspoeld worden door nepnieuws, propaganda en verdraaiingen? Niemand die het ziet maakt duidelijk wat er op het spel staat en hoe we hoe we ons als samenleving kunnen verdedigen. 

Niemand die het ziet is een vierdelige documentaireserie van BNNVARA en The Other Room en is te streamen via NPO Start

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist voor de Volkskrant en schrijft al tien jaar over inlichtingendiensten en digitale oorlogsvoering.

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

Herdenking operatie Market Garden

In september 2024 herdenken we in Nijmegen operatie Market Garden die plaatsvond van 17 tot 25 september 1944. Om hier met aandacht bij stil te staan vinden er in de stad allerlei initiatieven plaats, waaronder de lezing Niemand die het ziet van Huib Modderkolk op maandag 9 september, de muzikale vertelavond Words on War op maandag 16 september en de voorstelling Als Vrijheid Zoveel Jaar Kan Duren op donderdag 19 september. Deze activiteiten vinden allen plaats in Lindenberg Cultuurhuis in het kader van ’80 jaar Vrijheid’.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 12,50 / Student € 7,50

Niemand die het ziet - Een avond met Huib Modderkolk
Vanaf € 7,50
Bestellen