Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
accordeonles
Vanaf € 19,-
Bekijk opties

Accordeonles

Icon/Docent Docent(en): Dirk Overbeek

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Duo-les of groepsles , Individuele les , Knipkaart , Proefles

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

De accordeon is een compact instrument en de vrolijke en frisse klanken van de accordeon zijn direct herkenbaar. Het is een vrij jong instrument en is de afgelopen decennia aan een nieuwe muzikale carrière begonnen. In heel veel genres binnen de wereldmuziek heeft de accordeon een belangrijke rol verworven, zoals bij Klezmer, tango, Balkanmuziek, Franse musette, Ierse folkmuziek, Zuid-Amerikaanse muziek, maar ook in de jazz, pop en klassieke muziek. 

Wat heb je nodig voor accordeonles 

Je hebt thuis een accordeon en lessenaar nodig om te kunnen oefenen. Verder heb je een rugzak nodig om het instrument in te vervoeren en een enkele keer een leerboek (bladmuziek in vele stijlen is voorhanden bij de Lindenberg). 

Moet je een accordeon aanschaffen, maak dan gebruik van de kortingsregeling die wij hebben bij verschillende winkels. Volg je lessen via Stichting Leergeld, dan kun je een instrument in bruikleen krijgen via ons instrumentenfonds.

Wat maakt muzieklessen bij de Lindenberg uniek? 

Muziekles volgen bij de Lindenberg betekent samenspelen in bands en ensembles, en optreden! Daarom krijgen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar niet alleen les op je instrument; je gaat ook direct samenspelen in een band of ensemble. En dat kost je tot je 18e jaar niks extra’s. Daar investeert de Lindenberg heel bewust in, want samen spelen is leuk en vooral heel leerzaam: je leert naar elkaar luisteren en improviseren, maar ook om jezelf te presenteren op een podium met je groep. En dat is samen een stuk minder eng dan alleen! Ook voor volwassenen bieden we naast onze lespakketten een groot aanbod in samenspelmogelijkheden in de vorm van bands, ensembles en kwartetten. En niet onbelangrijk: je krijgt les van één van de meer dan 50 conservatoriumgeschoolde docenten die voor de Lindenberg werken.

Wat kun je verwachten?

We bieden muzieklessen op maat en passen ons programma op jou aan. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past bij de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen. 

Wie geeft er les?

Dirk Overbeek

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps