Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
drumles
Vanaf € 19,-
Bekijk opties

Drumles

Icon/Docent Docent(en): Erik Oexman , Fabian Kraal , Dale Smeets , Bob Hogenelst

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Knipkaart , Proefles , Duo-les of groepsles , Individuele les

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Aldenhof , Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een drumstel eigenlijk?

Een drumstel is een verzameling trommels en bekkens dat met handen en voeten bespeeld wordt. Het drumstel wordt in alle muziekstijlen gebruikt. Tijdens de lessen wordt stilgestaan bij de basisritmes van de rockmuziek en worden deze al gauw toegepast bij geschikte nummers. Er wordt veel aandacht besteed aan coördinatie en de techniek van het spelen op de drums. Vervolgens zullen veel verschillende stijlen de revue passeren, zoals bluesrock, shuffle, reggae, funk en voor de liefhebbers latin en jazz. De conga’s en bongo’s worden met name in Latijns-Amerikaanse muziek gebruikt.

Wat heb je nodig voor drumles

Het is handig om thuis een drumstel te hebben om te kunnen oefenen, want dan kun je pas opschieten. Een half uur of drie kwartier per week spelen op les is natuurlijk weinig. Het drumstel kent ook een elektrische vorm. Dit is prima om op te oefenen maar uiteindelijk is het een ander instrument dan het akoestische drumstel. Wel een manier om de buren rustig te houden. Je kan een drumstel aanschaffen of huren. Sommige leerlingen kunnen in aanmerking komen om drums te lenen via Stichting Leergeld kan een drumstel gehuurd te kunnen worden. Verder is het handig om je eigen stokken mee te brengen, omdat je gauw aan een soort stokken went. Om te beginnen is het type 5A geschikt (5A is een maat voor de lengte en dikte van de stok, maakt niet uit welk merk). Lesboeken zijn in eerste instantie niet nodig.

Moet je een drumstel aanschaffen, maak dan gebruik van de kortingsregeling die wij hebben bij verschillende winkels. Volg je lessen via Stichting Leergeld, dan kun je een instrument in bruikleen krijgen via ons instrumentenfonds.

Wat maakt muzieklessen bij de Lindenberg uniek? 

Muziekles volgen bij de Lindenberg betekent samenspelen in bands en ensembles, en optreden! Daarom krijgen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar niet alleen les op je instrument; je gaat ook direct samenspelen in een band of ensemble. En dat kost je tot je 18e jaar niks extra’s. Daar investeert de Lindenberg heel bewust in, want samen spelen is leuk en vooral heel leerzaam: je leert naar elkaar luisteren en improviseren, maar ook om jezelf te presenteren op een podium met je groep. En dat is samen een stuk minder eng dan alleen! Ook voor volwassenen bieden we naast onze lespakketten een groot aanbod in samenspelmogelijkheden in de vorm van bands, ensembles en kwartetten. En niet onbelangrijk: je krijgt les van één van de meer dan 50 conservatoriumgeschoolde docenten die voor de Lindenberg werken.

Wat kun je verwachten?

We bieden muzieklessen op maat en passen ons programma op jou aan. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past bij de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen. 

This course is taught in Dutch. In most cases it is possible to follow this course if you are an English speaker, but please consult our course administration department beforehand to be sure: cursussen@delindenberg.com.

Wie geeft er les?

Erik Oexman

Lees meer

Fabian Kraal

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast zat. Hij kreeg les van Eugène Flören, René Creemers en Peter Hengst en ontwikkelde zich tot een creatieve pop & rockdrummer met passie voor sound en groove.

Vanaf zijn 15e speelt hij in verschillende bands, van Americana tot pop en van metal tot singer-songwriter. Met zijn bands Landmark 105 en Eva Almagor was hij te gast bij verschillende radio- en televisieprogramma's, waaronder De Wereld Draait Door.

Fabian begon in 2007 met lesgeven en is sinds 2013 verbonden aan de Lindenberg als bandcoach en docent drums.

Fabian Kraal is geboren in Nijmegen en trommelde al van jongs af aan op alles wat los en vast…

Lees meer

Dale Smeets

Dale Smeets is opgegroeid met soul- en funkmuziek: al op 15-jarige leeftijd speelde hij in zijn leraars soulband. Na zijn middelbareschooltijd is Dale de vooropleiding van het Amsterdams conservatorium gaan doen, hoofdrichting Pop. Hier heeft Dale veel ervaring op gedaan als het gaat om samen muziek maken en het schrijven van muziek. Na de vooropleiding is Dale de Bachelor Jazz & Pop gaan doen op het ArtEZ Conservatorium te Arnhem waar hij zijn Bachelor of Music heeft behaald. Momenteel is Dale actief als studiomuzikant, sessie-drummer, docent en speelt hij in meerdere vaste bands, zoals Jack Jarryd en Triple-R. Dale heeft ervaring in een groot scala aan muziekstijlen en focust in zijn lessen onder andere op creativiteit, muzikaliteit, gehoor, samenspelen en techniek. Momenteel volgt Dale een Masterprogramma in Evidence-based Music Therapy aan het conservatorium van Rotterdam Codarts.

Dale Smeets is opgegroeid met soul- en funkmuziek: al op 15-jarige leeftijd speelde hij in zijn…

Lees meer

Bob Hogenelst

Lees meer
E2B53931-9C07-4BD0-A88C-C534B0C7BD74
EA2C691E-C30D-4A76-AA33-D67DEC28094F

Lesvormen

Kinderen 6-7 jaar
Individuele les of duoles

Bij een flink aantal instrumenten kunnen kinderen al jong beginnen. Bij een individuele les krijg je 25 minuten les in je ééntje. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling 30 minuten les, en dat scheelt in de portemonnee! Het lespakket bestaat in beide gevallen uit 37 lessen. Vind je deze lesvormen niet terug onder de opties? Dan is dit instrument nog niet geschikt voor deze leeftijdsgroep.

Kinderen 8 – 11 jaar
Individuele les & band/ensemble of duoles & band/ensemble

Vanaf 8 jaar krijg je bij de Lindenberg les op je instrument én ga je spelen in een beginnersband of ensemble. Bij een individuele les krijg je 25 minuten les in je ééntje en daarnaast 40-50 minuten samenspelles. Bij duo-les heb je samen met één andere leerling 30 minuten les en daarnaast 40-50 minuten samenspelles. Bij duoles vormen we duo’s met kinderen die op hetzelfde niveau spelen. En doordat je samen les krijgt, zijn onze duolessen goedkoper dan individuele lessen.

Het lespakket bestaat uit 37 lessen, in de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. Wij roosteren de instrumentlessen zoveel mogelijk rondom de samenspellessen en raden deelname aan de samenspellessen nadrukkelijk aan. Liever geen samenspelles? Geef dit dan aan op je inschrijfformulier onder ‘opmerkingen’.

Jongeren van 12 tot 18 jaar
Individuele les of duoles, met of zonder band/ensemble

Jongeren tot 18 jaar hebben wat meer keuzemogelijkheden: Wil je alleen les of in een duo? Wekelijks (37 lessen) of toch liever tweewekelijks (18 lessen)? Spelen in een band of ensemble, of toch liever niet?

Kies je voor les & band, dan ga je spelen in een vaste bandformatie, begeleid door één van onze docenten, compleet met bandnaam en optredens. Wil je echt goed worden op je instrument, dan raden wij je deze lesvorm zeker aan! Je betaalt hetzelfde bedrag als voor onze lessen zonder band, maar krijgt hiervoor 25 minuten (individuele les) of 30 minuten (duoles) instrumentles en gaat daarnaast 50-60 minuten repeteren met je band of klassiek ensemble onder begeleiding van één van onze docenten. Kies je liever voor individuele les zonder band, dan kun je kiezen voor wekelijks of tweewekelijks 30 minuten les in je ééntje, of voor wekelijkse duoles (30 minuten met zijn tweeën). Wil je geen wekelijkse of tweewekelijkse les, maar wel af en toe eens een les volgen? Neem dan een knipkaart van 5 lessen van 30 minuten.

Volwassenen 18+
Individuele les of groepsles

Volwassenen hebben de keuze tussen individuele lessen van 30 minuten wekelijks (37 lessen) of tweewekelijks (18 lessen), groepslessen (met 2 of 3 anderen) of knipkaarten voor 5 of 10 losse lessen van 30 minuten. De docent spreekt in overleg een lesdag en lestijd met jou af. Kies je voor een groepsles? Dan is het goed om te weten dat elke deelnemer 15 minuten lestijd meeneemt: het aantal deelnemers bepaalt dus het uiteindelijke aantal minuten les. Dus 45 minuten bij 3 personen of 60 minuten bij 4 personen. Deze groepslessen zijn op niveau B t/m D (enige ervaring tot vergevorderd). Wil je als beginner een groepsles volgen? Zoek dan in het cursusoverzicht naar Groepsles voor beginners .

Locaties

Lindenberg Aldenhof

Aldenhof 13-90
6537 CD Nijmegen, Google maps

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps

Inschrijven en kaartverkoop seizoen 2024-2025

Op ma. 27 mei start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen (sep. '24 - mei '25) en op wo. 29 mei starten de cursusinschrijvingen voor de cursussen die starten in september.