Inschrijven

Icon/Lesvorm Kies lesvorm
  • Icon/Docent Docent(en): 
  • Icon/Leeftijd
  • Icon/Datum
  • Icon/Frequentie Frequentie: 
  • Icon/Lessen Aantal: 
  • Icon/Locatie Locatie: 
  • Icon/Datum Lesdag: 
Icon/Locatie Locatie
Icon/Datum Lesdag
hoboles
Vanaf € 19,-
Bekijk opties

Hoboles

Icon/Docent Docent(en): Lex Bergink

Icon/Lessen Aantal lessen: meerdere opties

Icon/Datum Startdatum: In overleg

Icon/Datum Lesdag: In overleg

Icon/Datum Lestijd: Klik op "Bekijk opties"

Icon/Lesvorm Lesvorm: Proefles , Duo-les of groepsles , Individuele les , Knipkaart

Icon/Leeftijd Leeftijd: 6 - 99 jaar

Icon/Locatie Locatie: Centrum

Icon/Frequentie Frequentie: In overleg

Wat kun je verwachten?

Wat is een hobo eigenlijk?

De hobo is een houten blaasinstrument. Het geluid ontstaat door een dubbel rietblad aan te blazen. Je ziet een hobo het meest in symfonie- en harmonieorkesten en klassieke ensembles, maar je kunt er alle stijlen muziek op spelen, dus ook pop en jazz.

Wat heb je nodig voor hoboles?

Je hebt thuis een hobo nodig om te kunnen oefenen. Een hobo kun je aanschaffen of huren. Er is ook de mogelijkheid tot huurkoop, eerst een jaar een nieuw instrument huren om te proberen en daarna hetzelfde instrument kopen met korting. De docent helpt je op weg bij de aankoop/huur. Kinderen kunnen in aanmerking komen voor uitleen via Stichting Leergeld. Naast het instrument heb je ook nog rieten, een lesboek en een muzieklessenaar (voor thuis) nodig.

Moet je een hobo aanschaffen, maak dan gebruik van de kortingsregeling die wij hebben bij verschillende winkels. Volg je lessen via Stichting Leergeld, dan kun je een instrument in bruikleen krijgen via ons instrumentenfonds.

Wat maakt muzieklessen bij de Lindenberg uniek? 

Muziekles volgen bij de Lindenberg betekent samenspelen in bands en ensembles, en optreden! Daarom krijgen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar niet alleen les op je instrument; je gaat ook direct samenspelen in een band of ensemble. En dat kost je tot je 18e jaar niks extra’s. Daar investeert de Lindenberg heel bewust in, want samen spelen is leuk en vooral heel leerzaam: je leert naar elkaar luisteren en improviseren, maar ook om jezelf te presenteren op een podium met je groep. En dat is samen een stuk minder eng dan alleen! Ook voor volwassenen bieden we naast onze lespakketten een groot aanbod in samenspelmogelijkheden in de vorm van bands, ensembles en kwartetten. En niet onbelangrijk: je krijgt les van één van de meer dan 50 conservatoriumgeschoolde docenten die voor de Lindenberg werken.

Wat kun je verwachten?

We bieden muzieklessen op maat en passen ons programma op jou aan. De methode waarin je les krijgt is afhankelijk van het instrument, je niveau en de wens van de leerling en de docent. Ook bij de keuze voor een notatiemethode (bijv. notenschrift of akkoorden) kijken we naar wat het best past bij de leerling, het niveau en de functie van het instrument. Door de veelzijdigheid van onze docenten, kunnen we cursisten op alle niveaus bedienen. 

Wie geeft er les?

Lex Bergink

Lex Bergink studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte. Sindsdien speelde hij o.a. in het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, I Fiamminghi en was als solohoboïst verbonden aan het orkest van de Vlaamse Opera. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Musica Ducis (voormalig Brabants Kamerorkest). Hij maakte sinds de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en concertreizen had naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten in onder meer München, Wenen en Brussel. Als docent werkte hij aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen.

Lex Bergink speelde als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het orkest van de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en het befaamde Hexagon Ensemble. De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht hem tot dirigeren. In aansluiting daarop volgde hij de studie hoofdvak Orkestdirectie aan het conservatorium. Gedrevenheid in zijn passie voor muziek kenmerkt hem als speler en als dirigent. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.

Sinds 2000 is hij actief als dirigent/gastdirigent bij verschillende orkesten en ensembles, o.a Brabants Conservatorium (kamermuziek), Kamerorkest Roosendaal, Euregio Jeugdorkest, harmonieorkest St. Tarcisius, Tilburgs Studenten Symfonie Orkest Ananta en Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch. Steeds vaker wordt hij als dirigent gevraagd, zijn werkzaamheden breiden zich dan ook in snel tempo uit, zowel bij harmonie- als symfonieorkesten.

Lex Bergink studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn…

Lees meer

Locaties

Lindenberg Centrum

Ridderstraat 23,
6511 TM Nijmegen, Google maps